(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Adventní perníkový věnec

Potřebné ingredience
125g HERA, 100g cukr moučka, 2 vajíčka, 1 vrchovatá lžíce medu, 355g hladké mouky, koření do perníku, skořice, mletý zázvor, 20g kakaa, jedna lžička jedlé sody, trochu rumu. Na polevu: cukr, bílek, citrón. šťáva.
Postup přípravy
Těsto: 125g HERY - rozpustit v třeba v mikrovlnce, vmíchat 1 vrchovatou lžíci medu, 1,5 vajíčka (nejlépe odebrat bílek později na polevu), 100g cukr moučka = vyšlehat. Do druhé mísy připravit 355g hladké mouky, 20g kakaa, 1 lžička sody, 1 lžička koření do perníku, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého zázvoru = zamíchat a celé vsypat do "herové" směsi, postupně zamíchat v těsto. Nemělo by se lepit = dát uležet do ledničky nejméně na 2 hodiny (může klidně být i 14 dní) :-) Těsto rozválet (vyhovuje mi tenší plát), vykrájet požadované tvary (malé perníčky tenké - těsto vyskočí). V horkovzdušce 160 C se peče cca 6 minut (maximálně 7 minut!). Ještě teplé potřít vajíčkem rozmíchaným s rumem.
Bílková poleva (vystačí na nazdobení výše uvedeného množství perníčků): 3 lžičky bílku, 3 lžíce cukru moučka = 2x PROSÁTÝ!!!, 1 lžička citrónové šťávy = míchat do hladka, poleva zbělá a bude jemná, netrvá to dlouho, stačí klidně pár minut. Zdobit dle fantazie ;-)
Bílková poleva (vystačí na nazdobení výše uvedeného množství perníčků): 3 lžičky bílku, 3 lžíce cukru moučka = 2x PROSÁTÝ!!!, 1 lžička citrónové šťávy = míchat do hladka, poleva zbělá a bude jemná, netrvá to dlouho, stačí klidně pár minut. Zdobit dle fantazie ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

janavl
(upraveno)
2. 12. 2013, 20:26
Jů, krasavec

nahlásit