Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Naše perníkování

0.0
Naše perníkování

Potřebné ingredience

400 g hl.mouky,140 g moučkového cukru,50 g másla,2-3 lžíce medu,2 celá vejce,soda(prášek do pečiva),1 lžička perníkového koření,špetka mleté skořice(já dávám lžičku),trochu kakaa(podle toho jak to chcete tmavé),po upečení hned potírám rozšlehaným vajíčkem

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto,dáme odležet do lednice,ale lze s ním pracovat ihned.Já peču na pečícím papíru na 160-170 stupňů.

Na polevu: jsem vyzkoušela 200g prosátého moučkového cukru,jeden bílek a lžičku škrobu.Pokud vám poleva zbyde,já jí zabalím do pečícího papíru a mikrotenu a v ledničce vám vydrží i do dalších dní.Moje zkušenost na zdobení:do sáčku si dát takové množství polevy,aby se vám pohodlně držela v ruce jako tužka.Je nesmysl,dát do pytlíku celou dávku,špatně se to drží a bolí z toho ruka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jonca 28. 11. 2008, 11:12
Dobrý den..je to pěkné dneska se chystám také něco usmolit (stromecek)ale zeptám se na tu polevu,to je dělaná za studena nebo ve vodní lázni? *-)A jakej pytlík jste používala na zdobení polevy?Děkuji (clamp)
Renynika 28. 11. 2008, 12:08
@jonca Jitko poleva za studena,jak mě tady radily ostatní maminky,míchat skoro půl hodiny až ta poleva dělá "rohy",nestéká z vařečky,ale dělá špičky a ty drží.Pytlíky jsem vyzkoušela různé,ale nejlíp se mi zdobilo ne mikrotenovým,ale takovým od oblečení z krámu,sestřihla jsem si ho do ruky,aby byl malý a dala do něho jen dvě lžice polevy a měla jsem v prstech jen takovou malou kouli,drží se to jako tužka,pak to docela jde hezky kreslit.Ten sášek je takový jako z pevného celofánu,někdo používá sáček s hrotem,prý to mají za 10,- v dom.potřebách,ale u nás ne.Někdo říká,že je dobrý i pytlík od mlíka.Každý má jiný fígl. :-$
Bára D. 28. 11. 2008, 6:14
Jsou moc krásné (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie