Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 178 návštěvníků)

PĚNOVÍ INDIÁNCI

0.0
PĚNOVÍ INDIÁNCI

Potřebné ingredience

6 bílků 200 g cukru krupice 1 jahodový vitacit 1 balíček piškotů 1 čokoláda na vaření

Postup přípravy

1.Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem 20 minut ve vodní lázni. Vodní lázeň hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily.
2. Vzniklou hmotu naplníme do čistého cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty. Můžeme použít i upečená linecká kolečka.
3. Indiánky namáčíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
DOBROU CHUŤ !!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

brucha 18. 12. 2013, 23:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za recept výborný.Jen jsme je před namáčením dali na 10 - 15min do trouby na 100% vysušit oni udělají kůrku a jsou krásně máčet fakt paráda a sněhové cukrový se z toho receptu dělá taky výborně a těsto krásně drží |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Opeth 15. 11. 2012, 16:08
určitě chci indiánky vyzkoušet ale zajímá mě jak dlouho asi vydrží? plánuji udělat na vánoce :-)
EVA.Z. (upraveno) 9. 10. 2012, 22:46
(Y)tak už jsem se k nim konečně dostala ta pěna je naprosto vynikajííící ^o) ^o) ^o) ^o)jen ta piškota mi tam příjde taková tvrdá tak příště upeču korpus jako dělám na špičky (Y)
VeronikaAB 16. 12. 2011, 23:10
nemužu sehnat vitacit jahodový :(
zofka1 22. 12. 2010, 11:24
tak doted jsem si myslela,že jsem docela dobra,ale prostě mě nešly mačet v te čokoladě (child12),bych se zblaznila.tak jak je udělat jako krasné indianky a ne jako paskřivce? ,-)jinak jsou velmi dobré. (clamp) (clamp)
moonnca 20. 12. 2010, 11:45
Včera jsem je dělala, porpvé v životě se strachem, ale povedli se na 1*. Pár rad začátečníka : suroviny jsem všechny dala do kastrůlku (i bílky jen rozkleplé) a až poté začala šlehat ve vodní lázni - tu jsem stáhla aby uplně nebublala, jen perličkovala. Plnění šlo lépe když jsem vyskládala piškoty na plech, prve jsem si piškot držela v ruce, ale z toho byli indiánci křiví. Dala jsem je na 15min to trouby 100st. až byli na omak suší máčela jsem, nepovedli se mi asi jen dva velcí ti mi tam spadli, ale když člověk udělá velikost vosího hnízda, nebo malinko větší, tak určitě nesjedou do čokolády. Díky za vynikající recept (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
Kadlatko 18. 12. 2010, 12:46
Tak jsem vyzkoušela (N)chuťově pěna výborná, dokonce to i drželo tvar, ale namáčení do čokošky horor-vedle deseti jakš takš indiánků hromada glcanců, když bych dělala příště, tak asi bych to čokoládou jen postříkala. Jako vánoční cukroví to není, to je na další den na spotřebu. Asi mám volšový ruce, ale za mě už to pokoušet nebudu.
agant 16. 12. 2010, 12:43
dobrý den, tak jsem je včera dělala a jsou vynikající. jen jsem je před namáčením do čokolády dala na chvíli do trouby , aby mi udělali krustičku a neroztekli se pod čokoládou. (Y) (Y)
Petra Veverkova 11. 12. 2010, 15:05
Moc prosím,kolik té marmelády?
babeta99 10. 12. 2010, 13:59
dobrý den indiánci se mi moc líbí a asi je na Vánoce vyzkouším, jen bych se chtěla zeptat jak dlouho se dají skladovat?
citren 8. 12. 2010, 22:28
(Y) (Y)
petrušak 7. 12. 2010, 7:48
mate je užasne ja indianky miluju a hned je vyzkoušim (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
breberunka 2. 12. 2010, 12:01
Dobrý den, ráda bych zkusila Vaše indiánky, ale mám obavu, zda je zvládnu, můžete mi říct, jak dlouho před Vánoci indiánky pečete a jak dlouho vydrží a případně kolik je asi kusů z jedné dávky.Děkuji, jinak jste moc šikovná (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (vanoce)
lemulka 29. 11. 2010, 18:59
Ráda bych měla dotaz - chci je letos zkusit, vždy mi zbydou bílky a kokosky doma nikdo nechce. Když vyšlehám ten sníh, dám ho na chvíli do lednice. Pak nastříkám na piškoty a do té čokolády je obracíte a namáčíte? Nespadne mi to z toho piškotu? Díky Lenka
breberunka 2. 12. 2010, 12:07
@lemulka to by mě také zajímalo, pořád si to promýšlím.. :)
rapant 26. 11. 2010, 19:31
Dobrý den, můžu se zeptat,kde se dá koupit ten jahodový vitacit???Hledala jsem ho v Tescu a Kauflandě,ale marně.Děkuji za radu Petra :-)
Zuzkanka_eclat 29. 11. 2010, 19:28
@rapant V globusu ho maji :)
udo1030 27. 11. 2010, 23:38
@rapant Musíte hledat spíše menší samoobsluhy. U nás běžně k sehnání v sámošce na sídlišti (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello)
Zrušený účet 19. 11. 2010, 10:53
mohu dotaz ??? jak vyzrajete nad salmonelou *-) *-)
udo1030 19. 11. 2010, 12:00
@ Pokud jste recept četla, tak bílky se 20 minut vaří ve vodní lázni . Tak asi tak...... ,-) :-$ :-) :-) :-)
ssonda 17. 11. 2010, 19:05
Bych se bála ten vitacit tam sypat hned do těch bílků.Taky je dělám ale s jahodovou marmeládou .Jo a vy je ale ozdobnou špičkou nastříkané nemáte *-)
udo1030 (upraveno) 19. 11. 2010, 23:38
@ssonda Mám je nastříkané špičkou hladkou, ale psala jsem recept podle originálu. Nevěděla jsem ,že zde komentujoí maminky, které hledají jenom chyby :-o. Vitacit je úplně v pořádku. Díky němu se pěna obarví, ochutí a bílky krásně stuhnou a jsou pevné (C).
ssonda (upraveno) 20. 11. 2010, 8:27
@udo1030 ....
udo1030 19. 11. 2010, 23:37
@ssonda Recept není zkopírovaný, dostala jsem ho od manželovy maminky a fotku vlastní dodám až budu péct podruhé, nestihla jsem vyfotit, protože se po nich zaprášilo. Jestli jsem vás nějak ranila, tak se za to omlouvám. :´( :´( :´( :´( V době adventu a vánočních příprav si myslím, že by na sebe měli být lidé slušní a ne se dohadovat kvůli jedné fotografii. Slibuji, že svojí fotku dodám.
ssonda 20. 11. 2010, 8:27
@udo1030 To máte pravdu (kocka) (kocka) (kocka) (L) (L)
SimonaV. 16. 11. 2010, 12:30
Vypadají úžasně a určitě je letos vyzkouším :-) :-) :-) Můžu se jenom zeptat na ten vitacit? Máte ho tam kvůli barvě a chuti nebo má jinou podstatnou úlohu? A jde to i bez něj? Děkuji (L) (hello)
udo1030 19. 11. 2010, 10:40
@SimonaV. Určitě můžete přidat i marmeládu :-p (L) (L) (hello) (hello)
lolia 15. 11. 2010, 15:16
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu dělala sem indiánky a pokaždé jak sem je nastříkala na piškot se mi krém hned rozplácnul kde můžu být chyba prosím o radu děkuji *-)
lolia 17. 11. 2010, 18:58
@lolia Moc děkuji za odpověd doufám že pak už konečně budou jaké maj být (Y)
udo1030 15. 11. 2010, 15:47
@lolia Musíte krém ušlehat do tuhé konzistence ve vodní lázni, jako na pěnové pečivo. Nastříkané nechat chvíli zatuhnout a pak namáčet do čokolády. Čokoláda nesmí být horká!!!
Marci75 13. 11. 2010, 19:07
Vypadají báječně a mám je chuť zkusit. :-$ Mohla bych poprosit o podrobný postup, jak ty bílky vyšlehat? Vodní lázeň, vím co je ,-) Ale : Mám nejdřív vyšlehat samotné bílky a pak do nich cukr a vitacit přidávat? Nebo to vyšlehat všechno najednou - dát cukr do ještě tekutých bílků? A nebude v bílkách "křupat"? Rozpustí se? A jak teplou vodu máte v té lázni - horkou, ale ne vyřící? Nebo jen teplou, aby se do ní dalo sáhnout rukou? *-) *-) Mám blbé otázky, ale děkuji za pochopení, na cukroví já jsem dřevo ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie