Zobrazit přihlášovací formulář
ZVĚŘINA
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Potřebné ingredience

kančí maso, anglická slanina, cibule, zelená paprika, červené víno, jalovec, gulášové koření, chleba, sůl a pepř,

Postup přípravy

Kančí maso,slaninu,cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme slaninu,když začne pouštět tuk,přidáme cibuli...restujeme....potom přidáme maso,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Skořicové preclíky

Skořicové preclíky

Potřebné ingredience

na těsto: 250g hladké mouky, 125g škrobu(solamyl), 2vejce, půl nápně ampulky butter vanille (koupila jsem v Lidlu),100g jemně mletých mandlí, 4 rovné lžičky mleté skořice,125g másla (já jsem dala Heru) na obalení:skořicový cukr,cukr krytal nebo krupice,rum:-))

Postup přípravy

Tento recept jsem vykoukala z časopisu,líbil se mě a vyzkoušela.V původním receptu se preclíky motají,já použila formičku na preclíky.

Místo 1 lžičky vanilkového cukru s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MÁSLOVÉ SNĚHULKY   naše NEJ cukroví...recept po prababičce

MÁSLOVÉ SNĚHULKY naše NEJ cukroví...recept po…

Potřebné ingredience

těsto: 280g hladké mouky, 280g másla (Hera), 3 žloutky, trochu citronové šťávy- dáme odpočinout do chladu sníh: 3 bílky, 420g jemného krystalu nebo krupice ....................................................rozpis pro pol.dávku: 140g hl.mouky,140g másla,2 žloutky,citr.štáva 2 bílky, 280g cukru

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme vláčné těsto a dáme vychladit.Mezi tím vymíchám sníh.Prosím,já to dělám ručně.Nemám žádnou zkušenost se šlehačem na tento sníh.Míchá se přiblížne 20…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš na česneku

Kančí guláš na česneku

Potřebné ingredience

Kančí maso....spodní kýta,cibule,3 velké stroužky česneku,sůl,pepř,gulášové koření,pálivá paprika,divoké koření,rozmarýn,vinný ocet,hladká mouka,mléko

Postup přípravy

Kančí maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,krátce opečeme,přídáme nakrájené maso,osolíme,opepříme,posypeme gulášovým koření,pálivou paprikou,divokým…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí špízy na rozmarýnu

Kančí špízy na rozmarýnu

Potřebné ingredience

kančí maso,anglická slanina,paprika,cibule,sůl,pepř,rozmarýn,divoké koření,olej

Postup přípravy

Knačí maso nakrájíme na malé kousky,anglickou slaninu máme nakrájenou na plátky,papriku nakrájíme na kousky,cibuli můžeme na kolečka a nebo na plátky.
Nakrájené maso v misce…

Zobrazit více...
DORTY
MRKVOVÝ DORT S KAKAEM

MRKVOVÝ DORT S KAKAEM

Potřebné ingredience

KORPUS: 3 vejce,150 g moučkového cukru,150 g polohrubé mouky,80 g oleje,2 polévkové lžíce kakaa (nezarovnané),1 kypřící prášek do pečiva,300g nastrouhané mrkve,1 jablko,citronová kůra NA NÁPLŇ: 1 polotučný tvaroh,1 pomazánkové máslo bez příchuti,1/2 ztužovače šlehačky,1 vanilkový cukr, trochu mléka NA MRKVIČKY: buď mléčnou modelovací hmotu nebo marcipán...asi tak 150g NA POLEVU: 250g čokolády(může být na vaření),1-2 lžíce másla nebo 100%tuku

Postup přípravy

Příznám se,že recept není můj,ale vyčetla jsem ho z časopisu Alebert.Malinko jsem ho upravila,v původním receptu byly dva tvarohy,ale přišlo mě to moc.

Do mísy rozklepneme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Naše perníkování

Naše perníkování

Potřebné ingredience

400 g hl.mouky,140 g moučkového cukru,50 g másla,2-3 lžíce medu,2 celá vejce,soda(prášek do pečiva),1 lžička perníkového koření,špetka mleté skořice(já dávám lžičku),trochu kakaa(podle toho jak to chcete tmavé),po upečení hned potírám rozšlehaným vajíčkem

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto,dáme odležet do lednice,ale lze s ním pracovat ihned.Já peču na pečícím papíru na 160-170 stupňů.

Na polevu: jsem vyzkoušela 200g prosátého…

Zobrazit více...

Kategorie