(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
MAROKÁNKY
Potřebné ingredience
250 g cukr kupice, 250 g nakrájené sušené, kandované ovoce a pomer. a citron. kůry( dávám i sušený ananas příchuť jablko a samotný ananas, suš. brusinky....atd), déle 250 g nasekaných mandlí a směsi ořechů, 30 g hl. mouky. 250 ml šehačky. Poleva čokoládová
Postup přípravy
Šlehačku necháme krátce přejít varem s cukrem, přidáme mouku a mícháme do zhoustnutí. Přidáme všechno ovoce a ořechy a čajovou lžičkou tvoříme hromádky na plech vyložený peč. papírem. Pečeme až sušíme tak 20 min, dokud nejsou hromádky do růžova. Necháme stydnout na papíru a vychladlé polévám ze spodní strany čok. polevou. Jsou vynikající, dělám trojitou dávku:-).
MÍCHÁNÍ
ASI TAKOVÁ KONZISTENCE, POMALU SKAPÁVÁ ZE LŽÍCE
DVĚMA LŽIČKAMI SI POMÁHÁM DĚLAT HROMÁDKY NA PLECH
JIŽ NA PLECHU ZA SYROVA
CHLADNOUCÍ NA HROMADĚ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2013, 11:09
Právě je mám v troubě. Dělám už několik let, je to nejžádanější cukroví Jenda dávka nestačí
buxus
(upraveno)
3. 1. 2018, 22:04
@
Mám dotaz, ženský...je poznat rozdíl mezi těmito klasickými a ze salka??? Jsou některé lepší? Zkoušely jste některá oba druhy? tak odzkoušeny oboje marokánky a chváleny více ty původní, než ty salkové, tak si strávníci rozhodli sami.-)
buxus
(upraveno)
15. 12. 2013, 17:29
@
Sestra je taky dělá každý rok, já se do nich nikdy nepustila, zdály se mi složité. Letos jsem mýtus pokořila a udělala trojitou dávku a ještě že, kus už chybí
lidare
(upraveno)
15. 12. 2013, 9:08
zkusím
buxus
(upraveno)
15. 12. 2013, 10:56
@lidare
Určitě zkuste, já je dělala prvně podle sestry receptu, ta je dělá každý rok a povedly se krásně, tak jsem se musela hned podělit