Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

PLNĚNÉ KOKOSKY

0.0
PLNĚNÉ KOKOSKY

Potřebné ingredience

kokosky dle receptu níže, podklad linecké kolečko-recept níže, čokoládový krém a čokoládová poleva, marmeláda

Postup přípravy

čokoládový krém: 200 g másla, 150 g moučk. cukru, 3 žloutky, 50 g čokolády na vaření. Máslo utřeme s cukrem, přidáme postupně žloutky, na konec rozměklou čokoládu( hřeji chvilku v mirovlnce na menší výkon)
čokoládová poleva: vynikající lesklá vhodná na všechno cukroví. 100 g čokolády na vaření, 250 g ztuženého tuku(např. Omega), 300 g m. cukru, 100 g kakaa. Čokoládu nalámu na kousky a dám do misky spolu se ztuženým tukem. rozehřeji v mikrovlnce na nízký výkon, rozšlehám nerez metličkou a přidávám postupně prosátý m. cukr a kakao. Dávám suroviny rovnou do porcelánové misky, ve které mohu dle potřeby rovnou přihřávat, podle toho, jak stíhám zdobit i jiné cukroví.
na linecké kolečko stříkám dortovou trubičkou a sáčkem obvod krémem a střed bez krému plním marmeládou. Používám pikantní, ale řidší svoji marmošku a natahuji ji do injekční stříkačky a stříkám do středu( jde to rychleji), na vrch přimáčknu kokosku a druhý den, když se to jakoby uleží a spojí....máčím teprve spodek v čok. polevě. Dám okapat na mřížku, po zatuhnutí podkrojím nožem, aby se nic neulomilo a uložím v chladu....na chvíli, než mi to sbaští:-), jsou pracnější, ale uvidíte, že výsledek stojí za to.

krém po obvodu...

příklop:-)

hotovo a vychladit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

libusest 1. 1. 2014, 15:03
Vidím Marcelka že máte 3 druhy stejného cukroví u nás je to též klasika jen malá změna já dávám do vosích hnízd vaječný likér, Přeji krásný nový rok.
Marrcela20 26. 11. 2014, 14:01
@libusest Kdepak najdu prosím vás recept na ty kokosky???
buxus 1. 1. 2014, 15:21
@libusest to musí být taky dobrota, vyzkouším. Letos bylo něco přes dvacet druhů+ bezlepkové...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie