Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

jak na neštovice

0.0
jak na neštovice

Potřebné ingredience

1 cibuli nakrájet ( cibule musí být silná, ne žádná seschlá chudinka) hrstička dubové kůry, hrstička celého kmínu, hrstička řebříčku

Postup přípravy

Když dcera dostala neštovice, koupila jsme jednu z těch mastiček doporučených lékařem. Dcera neštovic moc neměla, přesto vždy trvalo než jsme je popatlaly a některé si dcera stejně škrábala. Po dvou dnech jsme potkala známou a ta mě poradila výše uvedené přísady.Vše se vhodí do vroucí vody a chvilku povaří. Pak hrnec odstavit a nechat ještě chvilku vylouhovat. Pak jsme vše scedila do lavůrku, dala do vady a když už byla voda jenom vlažná kelímkem jsem dceru polévala. Opatrně utřela, aby pokožka zůstala trochu vlhká a vše opakovala ráno, po obědě, odpoledne a před spaním. Bylinky stačí vařit jen jednou denně, pak jsme přidávala trochu horké vody aby to nebylo studené.Opravdu doporučuji, neštovice vůbec nesvědily a krásně se zatáhly. Nemáme žádné jizvy. Po dceři je dostal i syn, měl jich mnohem více a žádný krém jsem již nedávala. Pouze jsme omývala ve vývaru a opravdu super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Visalaje 16. 1. 2014, 18:37
Já mám radu od mé mamče -tak nám léčila s bráchou neštovice - podle lékaře,který léčil už jí. Nemáme nikde žádné jizvičky Je to sulfathiazol pudr.....neštovičky pěkně zapudrovat,pudr obsahuje síru a ta vysušuje. Nebyl zastáncem tekutého pudru a masti-neštovice musí dýchat,né ji zapatlat mastí a ucpat................................ (child9)
P.A.V.L.A 16. 1. 2014, 17:39
(Y) (Y) (Y)
MíšaC 16. 1. 2014, 17:04
To musí být ňamka (Y) - to si určitě manža čvachtá ^o)
DanušaP 16. 1. 2014, 13:38
skvělej recept, to uvařím asi o víkendu
kopretin.a 16. 1. 2014, 14:16
@DanušaP doporučuju s bramborovým knedlíkem (H)
Pami 16. 1. 2014, 18:17
@kopretin.a S rýží, to doporučuje 9 mamynek z 10 (Y)
Sendy82 10. 1. 2014, 19:47
tuhle radu jsem ještě neslyšela, ale když na neštovice nebude sahat vůbec tak taky většinou nesvědí a krásně se hojí. U nich totiž platí čím méně se s nima děla, tím lepe se hojí. V případě že je nějaká větší může se před prasknutím pomazat Betadinkou mastí i na případnou desinfekci. A není třeba nic polévat a hlavně otírat ručníkem kdy hrozí strhnutí .... Zkuste prostě nechat neštovice jen projít všemi stádii a nesahat na ně.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie