Tvarohový koláč s ostružinami, politý ostružinovou omáčkou

Potřebné ingredience
170g polohrubé mouky, 125g tvarohu, 125g másla, 125g krupicového cukru, hrst ostružin na koláč a asi dvě hrsti na omáčku, 2 vajíčka, 1/2 kypřícího prášku, 1/2 vanilkového cukru, asi 2 lžíce mléka, kůra z půlky citrónu (nemusí být), mouka na poprášení ovoce a na omáčku ještě 2-3 lžíce cukru a lžička solamylu
Postup přípravy

Ostružiny povaříme s cca 1dcl vody a asi dvěmi lžícemi cukru, ten můžeme dát až nakonec podle chuti.

Vaříme asi 7 min, pak ostružiny rozmixujeme, přes síto propasírujeme,

vrátíme zpátky na sporák, přivedeme k varu a přidáme trošku solamylu rozmíchaného tak ve třech lžících vody. Omáčka by měla být hustá jako řidší pudink. Ne moc, aby se dal koláč hezky polévat.

No a pak vychladlý koláč nakrájíme, polijeme touhle super omáčkou, ozdobíme šlehačkou a je to. Koláč je sám o sobě šťavnatý, takže se může dělat klidně i bez omáčky. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé