(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zeleninové rizoto s pohankou a houbami
Potřebné ingredience
Hrnek sušených, předem namočených hub, 1 lžička mletého kmínu, sezamový nebo panenský olivový olej, 2 cibule, 2 stroužky česneku, půl celeru, 1 mrkev, mořská nebělená sůl, 300 g rýže BAsmati, 100g pohankových krup, 1 litr vody nebo vývaru.
Postup přípravy
dáme vařit houby s kmínem. Mezitím dáme do hrnce olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a zeleninu., osolíme. Přisypeme opranou rýži a kroupy, ještě chvíli opékáme. Nakonec přilijeme vývar, houby a vaříme bez míchání 20 minut. Místo krup můžeme dát jáhly nebo Kernoto. Sypeme strouhaným bio sýrem
Inspirováno časopisem Apetit, recept Hana Zemanová
Inspirováno časopisem Apetit, recept Hana Zemanová
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé