Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zapečené okurky s houbami

0.0
Zapečené okurky s houbami

Potřebné ingredience

Brambory a salátovky v poměru 1:2, špek, sádlo, cibule, česnek, houby podle chuti, kmín, sůl, pepř, mléko, niva, zakysaná smetana, sladká smetana, hladká mouka, parmazán, zelenina na oblohu

Postup přípravy

Přesnou váhu jednotlivých surovin nedodám, přísady přidávám od oka.. ,) - tentokrát se opravdu povedlo, je to fakt chutné, i když opět ´nouzovka´ (nedostatek surovin doma :D). Okurky zapečené s bramborem chutnají trochu jako cuketa, co do konzistence, ale dají jídlu takovou příjemně svěží, okurkovou příchuť, která ostatní chutě nepřebíjí.

Takže: brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, stejnětak okurky - u nich ještě vyloupneme středy s jádry. Obojí povaříme v osolené vodě, ne ale doměkka - jen cca 5 minut povařit. Na kostičky nakrájený špek dáme na pánev a když začne prskat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a houby (já miluju bedle a růžovky, ta chuť je opravdu jiná, pikantnější) - opět podle chuti. U nás se cibule dává hafo, česneku trochu méně. Pak osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme podusit.
V kastrůlku necháme roztopit nivu v troše mléka a až zchladne, rozmixujeme s půl kelímkem kysané smetany, kelímkem sladké smetany, a asi třemi lžícemi hladké mouky.
Brambory a okurky smícháme v míse s houbovou směsí a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. V troubě necháme péct otevřené, nejprve cca 25min na 190st., potom cca 15min na 170st - až povrch zezlátne. Před koncem pečení můžeme posypat strouhaným sýrem, ale trochu zanikne ta houbová chuť.
Já jen na talíři posypala trochou strouhaného parmazánu, petrželkou a přidala pár rajčat.

Dobrou chuť...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie