Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec
Potřebné ingredience
200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků
Postup přípravy
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte rozpuštěné máslo a dál ostatní, program těsto. V orig. receptu 1 žloutek patří do těsta, druhý na pomazání, dala jsem do těsta oba a mažu vše bílkem, mám vyzkoušeno, že buchty i koláče také krásně zezlátnou.
Po vykynutí L. Hruška udělal z těsta váleček a nakrájel 16 stejnoměrných kousků, které vytvaroval do trojúhelníčků. Odkrajovala jsem polévkovou lžící větší kousky přímo z mísy.
Loupáčky se pečou na 170°C do zezlátnutí, můžete vyzkoušet špejlí. Z této dávky těsta je 16 středně velkých loupáčků.
sušené droždí má různou gramáž, na zadní straně je vždy uvedeno na kolik gramů mouky je celý sáček
rukou vytvarujte přibližný tvar trojúhelníčku a zabalte jako rohlík
nechte na plechu ještě cca 15 min. kynout
pečou se velmi rychle na 170°C...můžete zkusit špejlí
můžete posypat rozemletým vanil. cukrem...dobrou chuť!
vydrží, pokud je hned nesníte, i několik dní...je to vánočkové těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé