Thajská kuřecí polévka TOM KHA GAI

Potřebné ingredience
1 plechovka kokosového mléka, 0,5 l kuřecího vývaru (ne z kostky), sušená citronová tráva (doporučuji dát do vajíčka na čaj, tráva zůstane i během vaření tvrdá), červená kari pasta (nebo chilli papričky), 1 lžíce rybí omáčky, 400 g kuřecích prsou, šťáva z půlky limetky, 150 g čerstvých žampionů, hlívy nebo hrst sušeného jidášova ucha (které je třeba namočit podle návodu), lžička třtinového cukru, oddének čerstvého zázvoru (asi 5 cm, oloupat a nastrouhat najemno), nakládané bambusové výhonky, kdo má rád pikantnější - půl sáčku nakládaného růžového zázvoru, hrst cukety a lilku na kostičky.
Postup přípravy
Je to velmi chutná, pikantní, svěží polévka, kterou si můžete koupit například v asijských bistrech BOK v nákupních centrech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé