(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Piškotový řez
Potřebné ingredience
Piškot -8 vajec,3/4 hrnku cukru krupice,2 hrnky polohrubé mouky Krém-1 máslo,nebo hera,hrnek a půl mléka,m. cukru podle chuti,3 lžíce hladké mouky kakao
Postup přípravy
Piškot
ušlehám sníh z bílků,když je tuhý,přidám žloutky a cukr,když je to hezky vyšlehané,tak jen metličkou pomaloučku vmíchám po částech mouku,tak aby nespadla pěna.Těsto rozdělím na 2 části do jedné přidám trochu kakaa.Rozdělím na 2 plechy,vyrovnám na pečící papír a upeču na 170 stupňů 8 minut.Nechám vychladnout
Krém
z mléka a mouky uvařím kaši,nechám vychladnout.Máslo vyšlehám s cukrem,potom po částech přidávám po lžících kaši.
ušlehám sníh z bílků,když je tuhý,přidám žloutky a cukr,když je to hezky vyšlehané,tak jen metličkou pomaloučku vmíchám po částech mouku,tak aby nespadla pěna.Těsto rozdělím na 2 části do jedné přidám trochu kakaa.Rozdělím na 2 plechy,vyrovnám na pečící papír a upeču na 170 stupňů 8 minut.Nechám vychladnout
Krém
z mléka a mouky uvařím kaši,nechám vychladnout.Máslo vyšlehám s cukrem,potom po částech přidávám po lžících kaši.
.dělám tak i světlou roládu,namažu krémem,přidám přes sítko kakao a zaroluji,vypadá to při krájení krásně
.
na jeden díl dám přes sítko kakao,tak jako na horní část
.
.
.
.mělo by se to dát do lednice a nechat odležet,aby se to hezky krájelo,ale u nás to nevydrželo,rodinka se na to vrhla hned
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé