Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Grilované kuřátko bez grilu a se šťávou

0.0
Grilované kuřátko bez grilu a se šťávou

Potřebné ingredience

Kuře, talířek po babičce(prababičce), grilovací koření

Postup přípravy

Talířek musí být takový ten tlustý - já ho našla u prababičky. Nějaké zdobení nevadí.

Kuře omyjeme a dáme na talířek. Přímo na talířku ho posypeme grilovacím kořením ze všech stran a ve všech záhybech:-) Já dávám trošku i dovnitř. Talířek s kuřetem dáme na plech a do trouby. Já peču cca 1 hodinu a 10-20 minut na 220°C. Pokud chci zjistit, že už je hotové tak mu jakoby vykloubím křídlo. Pokud jde lehce, kuřátko je hotové:-)

Všechna šťávička z kuřete steče do talířku takže nebude tak suché:-)

A navíc na umývání je jen jeden talířek:-)

Tolik šťávy je z jednoho kuřete:-)

Tady na fotce je vidět jak má vykloubené křidýlko od zkoušení:-))

Jo a peču ho celé. Tady už je rozštříhlé, protože manžel by aktivka:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 14. 3. 2008, 15:25
nic proti, je to sice zajímavé, ale jaký je rozdíl když ho peču v pekáčku, tak tam mám také tu šťávu?
137 14. 3. 2008, 14:22
Vypadá skvěle. Ale co když nemam ten talířek. My máme jen ty novější. Např. skleněný do mikrovlnky. Šel by nebo by prasknul?? *-) *-)
Cibetecka 14. 3. 2008, 14:28
@137 Markétko, nevím, ale jak píše Zdenka tak by to asi šlo *-) Chce to vyzkoušet :-D
zkaprova 14. 3. 2008, 14:25
@137 Já používám normální, novější a ještě nepraskl (Y)
137 14. 3. 2008, 14:44
@zkaprova Tak to musíme vyzkoušet. Kuřecí nejíme, jen pečené kuře. Nebo grilované, ale to vyjde dost draho. Takže díky za tip. (clamp)
zkaprova 14. 3. 2008, 14:08
Jéje, to už děláme spoustu let a vždycky si pochutnáme! (zajic)
Cibetecka 14. 3. 2008, 14:27
@zkaprova Zdeni tak to jste jediná koho znám, že tento fígl zná :-D :-D :-D :-D :-D Fakt :-)
kachena 14. 3. 2008, 14:57
@Cibetecka zdravím, taky znám...u nás se to jmenuje Kuře na talíři... (F)
zkaprova 14. 3. 2008, 14:29
@Cibetecka Troufám si říct, že se v naší rodině tento způsob pečení používá určitě 15 let (Y)
Cibetecka 14. 3. 2008, 14:31
@zkaprova Zdeni u nás taky, ale nikdo jiný kho znám to takhle nezná :-$ Asi jsme vyjímečné :-D :-D :-D :-D
oharanda 14. 3. 2008, 14:00
No to vypadá naprosto fantasticky (L) (L) (L) ,musím určitě vyzkoušet (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie