(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Perníky hned dělat, hned jíst

Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 1 celé vejce + 1 žloutek, 2 lžíce sádla, 2 lžíce tekutého medu, 3 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky prášku do pečiva, vlažné mléko na potření
Postup přípravy
Sádlo rozpustíme, na vál prosejeme mouku s cukrem a práškem do pečiva, do směsi vmícháme vejce, sádlo, tekutý med, perníkové koření a vypracujeme tužší těsto. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát silný 4 mm a formičkou vykrajujeme potřebné tvary, pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě na 180 stupňů 7-8 minut. Ještě horké perníčky potřeme vlažným mlékem.\\\
\\\
Na letošní velikonoce jsem dělala vajíčka, spojovala domácím broskvovým džemem, potřela citronovou polevou a posypala zdobením.Mám 23 hotových vajíček. Pro koledníky vložím ještě do celofánového sáčku a uvážu mašličku. Na vánoce jsem spojovala povidly, z tohoto těsta jsem dělala i adventní kalendáře, opravdu je to moc dobré těsto, samozřejmě se dá zdobit i klasicky, barevnou nebo bílou ozdobou.
Další nápady jsem vložila do postupu
P.S. Tím hned jíst je myšleno, že jsou měkké,nepotřebují se rozležet a měkké vydrží
\\\
Na letošní velikonoce jsem dělala vajíčka, spojovala domácím broskvovým džemem, potřela citronovou polevou a posypala zdobením.Mám 23 hotových vajíček. Pro koledníky vložím ještě do celofánového sáčku a uvážu mašličku. Na vánoce jsem spojovala povidly, z tohoto těsta jsem dělala i adventní kalendáře, opravdu je to moc dobré těsto, samozřejmě se dá zdobit i klasicky, barevnou nebo bílou ozdobou.
Další nápady jsem vložila do postupu
P.S. Tím hned jíst je myšleno, že jsou měkké,nepotřebují se rozležet a měkké vydrží

Vánoční klasické zdobení

Adventní kapr

Adventní stromeček
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ponozka
(upraveno)
6. 4. 2015, 16:42



nahlásit
tetakniha
(upraveno)
6. 4. 2015, 17:22
@ponozka
Ještě jednou děkuji za pochvalu receptu, jsem ráda, že jste spokojená

nahlásit
sidda
(upraveno)
2. 4. 2015, 14:45
Musím len a len pochváliť
. Dnes som objavila a hneď aj piekla, medovníčky vyšli na
, ďakujem Renáta







nahlásit
tetakniha
(upraveno)
2. 4. 2015, 20:45
@sidda
Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnají, komentář mě potěšil, přeji hezké velikonoce
nahlásit
Bella123
(upraveno)
2. 4. 2015, 8:14
Raduš, my vůbec nic z vepřového nejíme, tedy ani sádlo ne..
Myslíte, že to lze nahradit jiným tukem? Samozřejmě mohu koupit i husí sádlo, ale nevím, aby to nezměnilo chuť perníčků.. děkuji za odpověď


nahlásit
tetakniha
(upraveno)
2. 4. 2015, 20:44
@Bella123
Dobrý den, nevím jestli lze nahradit jiným tukem, nezkoušela jsem, ale určitě zde na MMB najdete perníčky, které budou také dobré i bez sádla, omlouvám se, že nemohu lépe poradit, přeji hezké velikonoce
nahlásit
Bella123
(upraveno)
4. 4. 2015, 9:16
@tetakniha
Raduško, jste hodná :D dala jsem tam klasický rostlinný tuk a jsou
. Čili jsou úžasnéééééééé
Děkuji za výborný recept, dnes budeme s dcerkou zdobit
. I Vám a celé Vaší rodině přeji krásné jarní svátky






nahlásit
tetakniha
(upraveno)
4. 4. 2015, 9:44
@Bella123
Děkuji za pochvalu a cennou radu, že to jde i s jiným tukem, ať se Vám povede zdobení a mějte se moc krásně

nahlásit
tetakniha
(upraveno)
10. 3. 2015, 19:17
Moc děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnají, Váš komentář mě velice potěšil, přeji krásné jaro

nahlásit

obratle
(upraveno)
9. 3. 2015, 8:32
Děkuji za recept, včera jsme na rychlo dělali do školy, měla to dcera za úkol k referátu o Pardubicích, naše úplně první a povedli se!Určitě bude mít úspěch. Dneska dělám další várku jen pro nás na doma, moc děkuji

nahlásit