Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

0.0
Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g brambor, 200ml vývaru, 2 šalotky, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce dýňového oleje, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, petrželka, sůl, pepř; 4 vykuchaní pstruzi, 100g másla, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř; citrónová šťáva na zakápnutí

Postup přípravy

Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme na pekáček a pečeme 10-15min při 220°C (podle velikosti rybiček).
Brambory si opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nakrájenou šalotku, ocet, oba druhy oleje a hořčici. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory se „napily” vývaru. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví. Podle chuti osolíme, opepříme a přídáme nasekanou čerstvou petrželku. Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani nasucho. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1hod odležet v lednici.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mata3636 19. 4. 2014, 9:25
Tento šalát zbožňujem, v lete je vynikajúci, osviežujúci. A k tomu taká rybka, no mňam (pl)
marcelau 19. 4. 2014, 8:58
to je ňaminka (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie