Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Prsa manželovi k svátku

0.0
Prsa manželovi k svátku

Potřebné ingredience

inspiraci jsem čerpala zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=760612

Postup přípravy

Korpus - 5 vajec, 25 dkg cukru krupice, 32 dkg pohr.mouky (50g mouky jsem nahradila 50g mletých ořechů),1,5 dcl oleje, 2 dcl horké vody, 1 prdopeč. Ušlehat žloutky s cukrem, přilít horkou vodu, olej, mouku.. nakonec sníh z bílků.

Krém - 400 ml mléka, 50 g polohrubé mouky, 5-10 dkg ztuženého tuku, 2 vanilkové cukry, 2 másla, 120-150 g moučkového cukru
Uvaříme si mléko s polohrubou moukou na hustou kaši. Do horké kaše přidáme rozpuštěný ztužený tuk a vanilkové cukry. Vyšleháme si dvě másla s cukrem do pěny a po lžících vešleháme vychladlou kaši (musí mít stejnou teplotu).

Dort jsem pekla v srdcové formě. Rozřízla jsem ho na čtyři pláty a z vrchního vyřezala prsa, každé prso je ze dvou koleček, na bocích jsem je hodně z šikma zkrojila.. . Pokud se vám nebude dařit, můžete vrchní plát rozdrobit, smíchat s marmeládou, trochou rumu a prsa uplácat.
Krémem jsem promazávala a na povrchu jsem jen zamázla póry, nesmí se dát vrstva krému, aby se marcipán neroztekl..

Použila jsem marcipán ze salka a dělala jsem ho v pekárně na program dort. Nejdříve jsem ji zahřála na 2 min na program pečení, nalila si do ní 60 ml vody, přilila celé salko, lžičku mandlového aroma, lžičku oleje a nakonec krabici polotučného sušeného mléka (400g). Nechala jsem důkladně propracovat a postupně přidávala moučkový cukr, aby hmota nelepila a byla jako plastelína. Opravdu to šlo dobře a hlavně to bylo téměř bez práce

Před nazdobením

z boku

hluboký pohled do hlubokého dekoltu :o)

z druhé strany

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

trala 10. 10. 2012, 14:29
(Y) (Y) (Y) (^) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Mirca33 10. 10. 2012, 14:23
(Y)
erbo 8. 6. 2008, 18:26
Děkuji za inspiraci a recept (F) (F) (F) velice dobré těsto. Sice to má k vaší předloze daleko, ale aspoň se uklidňuji, že mám aspoň v něčem originál :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1097711 Úspěch to mělo, taťka nemohl ani mluvit a moje mamka si stoupla hned vedle a porovnávala proporce, a se slovy, že jsou to stejně silikony a na přírodu nemají, s úsměvem dort pochválila ;-) (H) Evča (F)
Lenan 3. 6. 2008, 13:46
Paní Zuzko, moc díky za podrobný postup, prsa jsem zkusila upéct a potáhnout marcipánem a myslím, že se snad vydařila. Ještě jednou díky, máte tu moc inspirace (clamp) (Y) :-) Lenka
zuzaa 3. 6. 2008, 14:29
@Lenan Díky Leni (L) (L) Tohle vždycky potěší, když to někomu pomůže :-$ :-$ :-$ Pochlubíte se s fotečkou? (hello) (hello) (hello)
Lenan 3. 6. 2008, 19:01
@zuzaa Mám ji v albu, za 14 dní se chystám na traktor, tak jsem zvědavá jak to dopadne :-) Zatím pa Lenka
renik76 27. 5. 2008, 22:23
Zuzi, tak som aj tu :-) zajtra peciem totiz 2 torty - prsia a McQueena a pri oboch cerpam informacie od vas :-$ pri tomto by som sa vas chcela opytat, ci koprus je robeny iba z 5tich vajicok? Mate ho dost vysoky. a este by som sa chcela opytat, ako je myslene: každé prso je ze dvou koleček, na bocích jsem je hodně z šikma zkrojila.. mam na mysli to hodne z šikma zkrojila... nejako som nepochopila ;-) :-| dakujem
zuzaa 27. 5. 2008, 23:25
@renik76 Renat, korpus je opravdu z pěti vajec, pečení v srdcové formě 24 cm široké.. jukněte i na má druhá prsa :-D jsou dělaná stejně.. rozkrojila jsem na čtyři pláty, ten poslední vrchní jsem nechala o maličko vyšší.. nevykrajovala jsem přímo kolečka, spíš takové oválky.. vzala jsem kulatou misku vhodného rozměru, přiložila ji na jednu kulatou část sdce tak, že jedna strana misky byla podle korpusu na podložku a posunula jsem si ji tak, abych získala pěkný tvar a pak ořízla.. to samé na druhé straně.. ze středové špičky, toho zbytku, jsem vykrojila spíše takové slzičky, co největší, co šly udělat, ono toho moc nezbyde.. když se vám nebude dařit, tak ty okrojky rozdrobte a smíchejte s trochou krému nebo marmelády a prsa uplácejte.. snad jsem vám trochu poradila, až je budu dělat příště, tak to fakt vyfotím, tohle vysvětlování mě zabije ;-) pořád nenacházím správná slova a nejsem si jistá, zda to vysvětluji tak, abyste mě pochopila (L)
zuzaa 27. 5. 2008, 23:27
@zuzaa jo ještě zešikma zkrojila.. jelikož to má určitou výšku, seřízla jsem hranu.. do šikma, aby až se navství prsa s krémem na sebe, aby nebyla hranatá, ale pěkně postupná.. aby se pak do slepení už nemuselo ořezávat do potřebného tvaru nebo patlat zbytečně velká vrstva krému :-$ :-$ :-$
renik76 28. 5. 2008, 8:37
@zuzaa zuzanka, dakujem velmi krasne za podrobny popis. Ak sa mi nahodou podaria torticky, tak prilozim foto. dnes sa idem do toho pustit. prajem krsny den (L) (L) (L)
zuzaa 28. 5. 2008, 8:42
@renik76 Držím palce a určitě se pochlubte! (Y) (Y) (Y)
evka 19. 5. 2008, 20:32
Zuzi,díky za super receptík (clamp) (Y),dortík byl výýýborný,jen marcipán budu muset asi příště zkusit nějaký jiný :^),tenhle se mnou moc nekamarádil.Byla to vážně fuška dort nějak potáhnout,ale nakonec se jakž,takže zdařilo,i když plastický chirurg by země fakt asi nebyl ;-).Ale oslavenec byl nadšený a moc jsme si pochutnali |:o)
bezvadary 12. 5. 2008, 20:57
(lyzar)
zuzaa 13. 5. 2008, 18:19
@bezvadary (santa)
evka 12. 5. 2008, 19:35
Zuzko,chtěla bych se zeptat,jak velkou máte tu formu srdce?Chystám se něco podobného uplácat švagrovi :-),ale všechny formy srdce,co u nás mají se mi zdají nějak malé :^)A té nádherné podprsenky jste docílila jak?Slíbila jsem,že ho upeču a teď se tluču do hlavy 8-|a děsím se toho,jak to dopadne ;-).Máte nádherné dortíky (clamp),fakt smekám (Y)
zuzaa 12. 5. 2008, 20:24
@evka Evi, díky, formu mám 24 cm, psala jsem to někde v komentářích.. poprsenku jsem zdobila krémem, byla to docela makačka, ale výsledný efekt za to stojí (L)
petamach 26. 4. 2008, 9:43
Ahoj Zuzi, tak jsem právě dodělala ty prsíčka. Musím tě moc pochválit, podle tvého návodu to šlo fakt výborně, povedl se napoprvé. Spěchám na oslavu, doufám, že udělám radost. Díky, díky, díky (Y) (flower) (flower) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^)
zuzaa 26. 4. 2008, 23:58
@petamach Jsem moc ráda, že se povedl a doufám, že se bude oslavenci líbit! |:o) |:o) |:o) Fotečka by nebyla? (L) (L) (L)
Martiska 9. 4. 2008, 17:31
Zuzko poraďte mi, chystám se udělat ten Váš dortík pro manžela k narozkám,ale trošku se obávám při potahování marcipánem, abych tam neměla záhyby. Jak jste dokázala to mít tak krásně hladkýY?????????? Poraďte mi prosím. :-S Díky Martina
zuzaa 10. 4. 2008, 14:57
@Martiska Marti, teď jste mě teda zaskočila ;-) Marcipán jsem si položila tak, aby mi vznikla mezi prsy prohlubeň, vyhladila nejprve prsa, pak spodek dortu pod prsy a pak jsem přistoupila teprve ke "krku".. všechny záhyby to chce důkladně vyhlazovat a marcipán jakoby vytahovat do stran.. chce to docela cvik.. a rozhodně o dost větší vyválený plát, než je potahovaný dort.. možná vám trochu pomůže toto video http://atecousa.net//learn/satin-ice-tutorial-iii-marblizing.html tak držím palce, ať se povede (flower) (flower) (flower)
Lesja77 8. 4. 2008, 14:31
tyto prsa určitě by se líbily aj mému manželovi (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)jsou k sežrani :-o (F) (F)
zuzaa 8. 4. 2008, 22:17
@Lesja77 A byly výborné (zajic) (zajic) (zajic)
Bibi1 28. 3. 2008, 17:27
Ty prsa nemají chybu - šikovná holka - bravo - Dobruš
zuzaa 8. 4. 2008, 22:17
@Bibi1 Díky (L)
masuha 28. 3. 2008, 17:07
ZUZKO!UZ TO MAM UPECENE MAM Z TOHO DORTU VELKU RADOST ZE SE MI TAK POVEDL.MAM TOTIZ BLBU . 8o|POTRELA MEM DALA CHLADIT,A PAK MARCIPAN *-)PAK SE OZVU Z VYSLEDKEM (hello)
masuha 28. 3. 2008, 10:58
jak,prosim dlouho pecete korpus?dekuju
zuzaa 28. 3. 2008, 16:53
@masuha Jéje.. to už jdu asi pozdě, co.. korpusy peču už od oka, čas opravdu vysledovaný nemám.. vždycky zkouším špejlí, jakmile jde lehce vytáhnout a nelepí těsto, tak je upečený a vyndávám..
laskonka 28. 3. 2008, 9:24
Zuzko, tak tady je výsledek ;-) ;-) bojovala jsem jako lvice, a manžílek je spokojený, takže jsem spokojená i já (H) (H) Díky moc za rady (F) (F) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=930675
zuzaa 28. 3. 2008, 16:54
@laskonka Kamčo paráda, jste šikulka (F) (F) (F) Doufám, že vám i chutnaly :-D
masuha 27. 3. 2008, 15:57
Zuzko!Hura uz to mam mam ve fotkach figurku jak pekne s tim to marcipanem da pracovat.Marcipanova hmota super,libi,temer bez prace pro te kdo ma pekarnu |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Hrozne moc vam dekuju! (L) (L) (L)
zuzaa 27. 3. 2008, 16:17
@masuha nemáte vůbec zač (L) (L) (L) jsem strašně ráda, že se vám podařilo a že jsem k tomu mohla trochu přispět (clamp) (clamp) (clamp)
masuha 27. 3. 2008, 14:19
DEKUJU! :-)skusim mam strach aby neprehnala s cukrem at neni to tvrde.tak znovu michat a cukrovat ^o) (L)
zuzaa 27. 3. 2008, 14:21
@masuha přisypávejte rozumně na několikrát.. nejdřív klidně několik lžic a pak už opatrně.. vždycky, když se cukr zapracuje, zkuste máčknout mezi prsty a případně přisypávejte dál.. měl by mít opravdu konzistenci jako modlína :-$
masuha 27. 3. 2008, 14:10
Tak salkovy marcipan udelala *-)ale nejaky ridky(rozteka)delala jsem ho v pekarne 45min na program nudlove testo.byla ta hmota tepla po spracovani,co ted mam delat? *-) 8o|dala jsem do lednice trochu schladnout.Zuzi kolik davate tam ml.cukru,prosim vas?
zuzaa 27. 3. 2008, 14:20
@masuha Ještě reaguji na váš dotaz ohledně té světlé barvy.. výsledný marcipán ze salka má takovou světle žlutou barvu, do hotového jsem zapracovala maličko červené a důkladně propracovala, až mi vznikla tato - v podstatě je hodně světle meruňková.. na béžovou bych přidala asi trošku hnědé..
zuzaa 27. 3. 2008, 14:15
@masuha že je teplý nevadí, musíte přisypávat cukr tak dlouho, dokud nebude hmota pevná, zhruba jako modelína. já ho spouštěla program minimálně dvakrát třikrát cca po 20-ti minutách.. zkuste ji vždycky jakoby zmáčknout mezi prsty a dokud bude lepit a nebude tuhá a tvárná, tak přisypávejte cukr, nebojte se toho (L) Myslím, že půl kila cukru jsem přisypala (postupně, na několikrát).. záleží na tom, kolik jste dala vody..
helulka 27. 3. 2008, 13:12
Tedy Zuzanko, i MUDr. Měšťák by měl z Vás radost. Takové krásné trojky určitě na jeho klinice ještě nedělaly :-) :-) Dortík je super, hned ukládám. (clamp) (clamp) (Y) Jen tak dál... Krásný den Helen
zuzaa 27. 3. 2008, 14:15
@helulka Děkuji (L) (L) (L)
masuha (upraveno) 27. 3. 2008, 12:52
uz vim udelam ten dort podle vas! (^)jenom co mam delat ja nemam program dort v pekarne,je tam kolac,nudlove testo,peceni,testo ale dort.....? :-@ 8o| do jakeho programu mam dat spracovat? (L)a jake salko mam davat slazene nebo obyc?
zuzaa 27. 3. 2008, 14:12
@masuha Já bych řekla program koláč.. měl by okamžitě začít míchat a je bez kynutí.. salko je slazené kondenzované mléko :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie