Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jahodová maxi semifreda

0.0
Jahodová maxi semifreda

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 80 g cukru moučka, 2 PL oleje, 70 g polohrubé mouky, 10 g kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mačkaných jahod, 3 PL cukru moučka, 4 želatinové plátky. Nahoru: 200 g mixovaných jahod, 1 PL cukru moučka, 2 želatinové plátky. Dále: kousek bílé a hořké čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přilijeme olej a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Pokud máme 6 formiček (jedno balení), vykrojíme z korpusu 12 čtverců.

Ze smetany ušleháme šlehačku. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr, přimícháme šlehačku, jen trochu šlehačky si odebereme do zdobícího sáčku. Želatinu necháme ve studené vodě 10 minut nabobtnat. Jahody slabě zahřejeme, rozpustíme v nich vykapanou želatinu, přidáme 2 lžíce krému, zamícháme, vlijeme do zbývajícího krému a dobře promícháme. Krémem naplníme formičky do poloviny, proložíme korpusem a doplníme krémem asi 2 mm pod okraj formičky. Uložíme na chvíli do ledničky.

Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr, do zahřátých jahod vmícháme nabobtnané vykapané plátky želatiny, zalijeme formičky až do vrchu a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.

Semifreda vymáčkneme z formiček, ozdobíme odloženou šlehačkou a kouskem čokolády.
(Obě rozpuštěné čokolády nalijeme na pečící papír, promícháme a těsně před úplným ztuhnutím nakrájíme požadované tvary.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie