(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Tiramisu roláda
Potřebné ingredience
Na těsto - roládu: 5 vajec, 100 g cukru, 100 polohrubé mouky. Na krém: 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (není nutný, já ho nedávám), 3 lžíce moučkového cukru, 1 pomazánkové máslo, dětské piškoty (cca půl sáčku), 1 šálek kávy, rum, kakao na posypání
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme piškot dorůžova. Vycházejte podle zkušeností s vaší troubou - cca 180 stupňů, 15 - 20 minut. Ještě horký korpus svineme do rolády a necháme vychladnout. Ušleháme smetanu, přidáme cukr a případně ztužovač (ale ten nemusíte, krém mi drží krásně i tak a než stihne povolit, roláda je snědená a čím méně chemie, tím lépe). Pak vmícháme (krátce šlehačem zašleháme) pomazánkové máslo a vytvoříme hladký krém. Ten namažeme na rozvinutou roládu. Navrch krému poklademe od jednoho dlouhého kraje rolády ve dvou až třech řadách piškoty, které namáčíme do kávy s rumem. Roládu stočíme, můžeme ji lehce pokapat zbylou kávou s rumem, navrchu dozdobíme namočenými piškoty a necháme ji dobře vychladit. Před servírováním ji posypeme prosátým moučkovým cukrem a kakaem. Příjemné mlsání:-)
Budu ráda, když dáte vědět zda a jak vám chutnalo, případně pošlete nějakou fotečku té své roládky.....
Příště nafotím a vložím i podrobný obrázkový postup, tohle byla rychlovka a byla jsem ráda, že jsem stihla fotit před podáváním:o)
Původní zdroj receptu: Aha kuchařka!, otisknuto pod názvem Tiramisu roláda Evy Gálové.
Budu ráda, když dáte vědět zda a jak vám chutnalo, případně pošlete nějakou fotečku té své roládky.....
Příště nafotím a vložím i podrobný obrázkový postup, tohle byla rychlovka a byla jsem ráda, že jsem stihla fotit před podáváním:o)
Původní zdroj receptu: Aha kuchařka!, otisknuto pod názvem Tiramisu roláda Evy Gálové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ve.Ja
(upraveno)
26. 11. 2014, 21:24
Obrovská dobrůtka Moc děkuji za receptík
ibara
(upraveno)
26. 11. 2014, 23:42
@Ve.Ja
To mě těší, že vám chutná děkuji za komentík
mimicek
(upraveno)
26. 7. 2014, 15:30
Misuu
(upraveno)
20. 6. 2014, 17:28
Dělala jsem ji několikrát,vždy se povedla.Jinak rolády moc nepeču.Skvělá je i s jahodami,místo piškotů.Míša
xantipa3
(upraveno)
14. 5. 2014, 21:02
Díky za radu
laskonka333
(upraveno)
14. 5. 2014, 16:39
ibara
(upraveno)
14. 5. 2014, 18:03
@laskonka333
xantipa3
(upraveno)
14. 5. 2014, 16:29
Jakým způsobem vmícháte pomaz.máslo?Může se zašlehat,nebo jen vmíchat,jak píšete.Mám obavy,aby šlehačka "nespadla". Dík za radu
Zdenikv
(upraveno)
16. 5. 2014, 19:55
@xantipa3
Dělám podobný krém a šlehám to najednou . Tekutou šlehačku, pomazánkové máslo a cukr. Je to bleskem ušlehané a nebojím se, že šlehačku přešlehám
ibara
(upraveno)
14. 5. 2014, 18:01
@xantipa3
Zašlehávám šlehačem, jen krátce, chviličku. Ručně by to asi šlo taky, ale trvalo by to déle, máslo je dost hutné, mohly by zůstat hrudky a než by se rozmíchalo, tak by šlehačka možná povolila, nezkoušela jsem to. Opravím v receptu na "zašleháme" .
katija
(upraveno)
14. 5. 2014, 15:56
Parádní recept, bála jsem se motání, rolády se teprve učím, ale šlo to krásně, i odlepit od papíru, těsto "nekeclo". Děkuji za recept
ibara
(upraveno)
14. 5. 2014, 18:03
@katija
Jsem ráda, že jste spokojená a že se roláda povedla .
Yarka1
(upraveno)
8. 5. 2014, 18:46
Vždy jsem měla strach z rolád, ale tato šla krásně smotat a navíc je to strašná mňamka
ibara
(upraveno)
9. 5. 2014, 22:16
@Yarka1
Děkuji , to mám velkou radost, že chutnala . Včera jsem pekla světlou podle jednoho receptu na MMB - byla z hladké mouky - a je to jak jsem tušila - z hladké mouky - a je to dusivá, matlavá lepivka, navíc těsto přeslazené, takže se i trochu lepilo. Sice se mi povedla, vypadá náramně, pro milovníky sladkého je jedlá, ale s touhle "mojí" se to opravdu nedá srovnat.... a přitom si tamtu tolik lidí chválí... hold co člověk, to chuť a názor. Já už budu do těsta na roládu dávat vždy jen polohrubou mouku jak jsem zvyklá, i kdyby měla být podle receptu hladká, protože tak je to chuťově mnohem lepší. .
KÁJA 77
(upraveno)
8. 5. 2014, 10:58
Tak jsem ochutnala - je super Udělám určitě zase, jen příště máznu trochu krému i na vrchní část zabalené rolády, aby piškotky lépe držely a nasály vlhkost Díky za skvělý a přitom snadný recept
ibara
(upraveno)
8. 5. 2014, 16:23
@KÁJA 77
Děkuji za milý komentář , jsem ráda, že jste spokojená . Máčím v kávě i ty horní piškoty - na dozdobení , vlhké a měkké jsou potom dost . Máznout pod ně ještě trochu krému (když zbyde ) je samozřejmě také dobré řešení.
KÁJA 77
(upraveno)
7. 5. 2014, 18:09
Děkuji za recept Roládu jsem právě dodělala a už se chladí v lednici: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4578110 ... všechno šlo hladce a snad bude chutnat
ibara
(upraveno)
7. 5. 2014, 21:04
@KÁJA 77
Krásná , hned bych si dala.... . Ať chutná...
novackova
(upraveno)
5. 5. 2014, 21:24
ibara
(upraveno)
14. 5. 2014, 18:04
@novackova
hujda
(upraveno)
5. 5. 2014, 10:25
Opravdu výborná roláda .... super rychlý recept
ibara
(upraveno)
6. 5. 2014, 11:56
@hujda
To jsem ráda, že přišla vhod a chutná
Hanamatušková
(upraveno)
3. 5. 2014, 18:16
výborný nápad
ibara
(upraveno)
6. 5. 2014, 11:56
@Hanamatušková