Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Tiramisu roláda

0.0
Tiramisu roláda

Potřebné ingredience

Na těsto - roládu: 5 vajec, 100 g cukru, 100 polohrubé mouky. Na krém: 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (není nutný, já ho nedávám), 3 lžíce moučkového cukru, 1 pomazánkové máslo, dětské piškoty (cca půl sáčku), 1 šálek kávy, rum, kakao na posypání

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme piškot dorůžova. Vycházejte podle zkušeností s vaší troubou - cca 180 stupňů, 15 - 20 minut. Ještě horký korpus svineme do rolády a necháme vychladnout. Ušleháme smetanu, přidáme cukr a případně ztužovač (ale ten nemusíte, krém mi drží krásně i tak a než stihne povolit, roláda je snědená a čím méně chemie, tím lépe). Pak vmícháme (krátce šlehačem zašleháme) pomazánkové máslo a vytvoříme hladký krém. Ten namažeme na rozvinutou roládu. Navrch krému poklademe od jednoho dlouhého kraje rolády ve dvou až třech řadách piškoty, které namáčíme do kávy s rumem. Roládu stočíme, můžeme ji lehce pokapat zbylou kávou s rumem, navrchu dozdobíme namočenými piškoty a necháme ji dobře vychladit. Před servírováním ji posypeme prosátým moučkovým cukrem a kakaem. Příjemné mlsání:-)

Budu ráda, když dáte vědět zda a jak vám chutnalo, případně pošlete nějakou fotečku té své roládky.....

Příště nafotím a vložím i podrobný obrázkový postup, tohle byla rychlovka a byla jsem ráda, že jsem stihla fotit před podáváním:o)

Původní zdroj receptu: Aha kuchařka!, otisknuto pod názvem Tiramisu roláda Evy Gálové.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ve.Ja 26. 11. 2014, 21:24
Obrovská dobrůtka (Y) Moc děkuji za receptík (clamp)
ibara 26. 11. 2014, 23:42
@Ve.Ja To mě těší, že vám chutná :-) děkuji za komentík (L) (hello)
mimicek 26. 7. 2014, 15:30
(Y) (Y) (Y)
Misuu 20. 6. 2014, 17:28
Dělala jsem ji několikrát,vždy se povedla.Jinak rolády moc nepeču.Skvělá je i s jahodami,místo piškotů.Míša (F) (F) (F)
xantipa3 14. 5. 2014, 21:02
Díky za radu (flower)
laskonka333 14. 5. 2014, 16:39
(Y) (Y)
ibara 14. 5. 2014, 18:03
@laskonka333 (L) (hello)
xantipa3 14. 5. 2014, 16:29
Jakým způsobem vmícháte pomaz.máslo?Může se zašlehat,nebo jen vmíchat,jak píšete.Mám obavy,aby šlehačka "nespadla". Dík za radu ^o)
Zdenikv 16. 5. 2014, 19:55
@xantipa3 Dělám podobný krém a šlehám to najednou . Tekutou šlehačku, pomazánkové máslo a cukr. Je to bleskem ušlehané a nebojím se, že šlehačku přešlehám
ibara 14. 5. 2014, 18:01
@xantipa3 Zašlehávám šlehačem, jen krátce, chviličku. Ručně by to asi šlo taky, ale trvalo by to déle, máslo je dost hutné, mohly by zůstat hrudky a než by se rozmíchalo, tak by šlehačka možná povolila, nezkoušela jsem to. Opravím v receptu na "zašleháme" (Y) (hello).
katija 14. 5. 2014, 15:56
Parádní recept, bála jsem se motání, rolády se teprve učím, ale šlo to krásně, i odlepit od papíru, těsto "nekeclo". Děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello)
ibara 14. 5. 2014, 18:03
@katija Jsem ráda, že jste spokojená a že se roláda povedla :-) (Y) (flower) (hello).
Yarka1 8. 5. 2014, 18:46
Vždy jsem měla strach z rolád, ale tato šla krásně smotat a navíc je to strašná mňamka
ibara 9. 5. 2014, 22:16
@Yarka1 Děkuji (L), to mám velkou radost, že chutnala :-). Včera jsem pekla světlou podle jednoho receptu na MMB - byla z hladké mouky - a je to jak jsem tušila :-S - z hladké mouky - a je to dusivá, matlavá lepivka, navíc těsto přeslazené, takže se i trochu lepilo. Sice se mi povedla, vypadá náramně, pro milovníky sladkého je jedlá, ale s touhle "mojí" se to opravdu nedá srovnat.... a přitom si tamtu tolik lidí chválí... hold co člověk, to chuť a názor. Já už budu do těsta na roládu dávat vždy jen polohrubou mouku jak jsem zvyklá, i kdyby měla být podle receptu hladká, protože tak je to chuťově mnohem lepší. (hello).
KÁJA 77 8. 5. 2014, 10:58
Tak jsem ochutnala - je super (Y) (Y) Udělám určitě zase, jen příště máznu trochu krému i na vrchní část zabalené rolády, aby piškotky lépe držely a nasály vlhkost (Y) Díky za skvělý a přitom snadný recept (L) (L)
ibara 8. 5. 2014, 16:23
@KÁJA 77 Děkuji za milý komentář (F) (L), jsem ráda, že jste spokojená (flower). Máčím v kávě i ty horní piškoty - na dozdobení :-), vlhké a měkké jsou potom dost :-). Máznout pod ně ještě trochu krému (když zbyde ,-)) je samozřejmě také dobré řešení. (hello)
KÁJA 77 7. 5. 2014, 18:09
Děkuji za recept (L) Roládu jsem právě dodělala a už se chladí v lednici: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4578110 ... všechno šlo hladce a snad bude chutnat (Y)
ibara 7. 5. 2014, 21:04
@KÁJA 77 (Y) Krásná (clamp), hned bych si dala.... ,-) (zajic). Ať chutná... |:o) (flower)
novackova 5. 5. 2014, 21:24
(Y) (Y) (Y) (F)
ibara 14. 5. 2014, 18:04
@novackova (L) (hello)
hujda 5. 5. 2014, 10:25
Opravdu výborná roláda .... super rychlý recept (Y) (Y)
ibara 6. 5. 2014, 11:56
@hujda To jsem ráda, že přišla vhod a chutná :-) (hello)
Hanamatušková 3. 5. 2014, 18:16
výborný nápad (Y) (Y)
ibara 6. 5. 2014, 11:56
@Hanamatušková (L) (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie