(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pampeliškový med
Potřebné ingredience
250kusu hlaviček pampelišek,pomeranč,kyselina citronová,1kg cukru(možno bílý i třtinový)já dával pul kila bílý krytal a pul kila třtinový-med je po něm krásně tmavý.
Postup přípravy
Pampelišky natrháme nejlépe ve slunečný den a v pravé poledne nebo po něm, to je v nich nejvíce pylu,ovšem vybereme místo kam se pokud možno nechodí venčit psy..Pampelišek máme cca 250kusu ty řádně opereme zalejem 1litrem vody přidáme rozkrojeny vydrhlý pomeranč a pul kávové lžičky kyseliny citronove ,vše zamícháme a necháme luhovat 24hodin..Další den slijem vodu tu vložíme nejlépe do smaltového hrnce a přidáme k ní 1kg cukru a dáme na plotu,vaříme do zhoustnutí asi 40 minut..Dáváme do skleniček. Tato dávka je na 3 menší skleničky,možno udělat z dvojité dávky..Pro zajímavost traduje se že pampelišky se musí stihnout natrhat do prvního máje aby byl med dobrý a pampelišky plné pylu..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luccka
(upraveno)
6. 5. 2014, 15:44
Také dělám, jen nedávám pomeranč ani kyselinu citronovou. Dávám jeden rozkrájený citron a medík je mňamózní
danima3
(upraveno)
29. 4. 2014, 11:40
děláme i sedmikráskový, bezový, smrkový, lipový ..... holky je i mlsají na lžičku, do čaje, do kafe, mňam
rezacovaji
(upraveno)
29. 4. 2014, 11:22