Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pampeliškový med

0.0
Pampeliškový med

Potřebné ingredience

250 g pampeliškových květů; 1,5 litru vody; 1 pomeranč; 1 citron; 1,5 kg krystalového cukru

Postup přípravy

Květy zbavíme zeleného zákrovu, propereme je, přelijeme vroucí vodou a necháme přikryté do druhého dne. Pak je scedíme přes plátýnko a vymačkáme.
Do nálevu přidáme pomeranč a citron, oloupané, zbavené jader a pokrájené na kostičky (nebo jen šťávu z nich), cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí.
Teplý med nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilovat jej nemusíme, konzervace je zajištěna dostatkem cukru.
Med uložíme v chladnu a temnu.
Můžeme mazat na chléb s máslem, přidávat do čaje při nachlazení nebo užívat pro dobré trávení.

(Zdroj: Dagmar Lánská - Plané rostliny v kuchyni)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 9. 5. 2015, 14:53
Moc děkuju (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie