(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pampeliškový med
Potřebné ingredience
250 g pampeliškových květů; 1,5 litru vody; 1 pomeranč; 1 citron; 1,5 kg krystalového cukru
Postup přípravy
Květy zbavíme zeleného zákrovu, propereme je, přelijeme vroucí vodou a necháme přikryté do druhého dne. Pak je scedíme přes plátýnko a vymačkáme.
Do nálevu přidáme pomeranč a citron, oloupané, zbavené jader a pokrájené na kostičky (nebo jen šťávu z nich), cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí.
Teplý med nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilovat jej nemusíme, konzervace je zajištěna dostatkem cukru.
Med uložíme v chladnu a temnu.
Můžeme mazat na chléb s máslem, přidávat do čaje při nachlazení nebo užívat pro dobré trávení.
(Zdroj: Dagmar Lánská - Plané rostliny v kuchyni)
Do nálevu přidáme pomeranč a citron, oloupané, zbavené jader a pokrájené na kostičky (nebo jen šťávu z nich), cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí.
Teplý med nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilovat jej nemusíme, konzervace je zajištěna dostatkem cukru.
Med uložíme v chladnu a temnu.
Můžeme mazat na chléb s máslem, přidávat do čaje při nachlazení nebo užívat pro dobré trávení.
(Zdroj: Dagmar Lánská - Plané rostliny v kuchyni)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
9. 5. 2015, 14:53
Moc děkuju