Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept

Pampeliškový med

0.0
Pampeliškový med

Potřebné ingredience

prosím o radu

Postup přípravy

Včera jsem vařila med a je tekutý skoro jako voda. Můžete mi poradit co s tím? Přidat cukr a znovu vařit?
Recept byl: 500 hlaviček pampelišek, 2 citrony, 3l vody, 2kg cukru.
Po 24h louhování a přidání cukru jsem vše vařila 2,5h.
Moc děkuji za rady,
Renata

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mikky.h 7. 5. 2008, 16:46
med z pampelišek je vždy řidší,než klasický.. (Y)
Kraťaska 7. 5. 2008, 16:42
Na uvedené množství květů, cukru a citronů je potřeba maximálně 2l vody. Jinak je postup zřejmě dobrý.
kezirap 6. 5. 2008, 21:45
Moc všem děkuji za rady. Med je dovařen! Včerejší + dnešní doba varu - 4h. Má krásně zlatou barvu a je polotekoucí (Y)
zateli 6. 5. 2008, 16:13
Také jsem dopadla špatně. (N) 400pampelišek, 1.5l vody a 2.5kg cukru a stejně je řídký. +o( Nevadí, v zimě do čaje se bude hodit, i tak je to dobrota. (L)
Lucern (upraveno) 6. 5. 2008, 20:22
Ja jsem dnes taky experimentovala--200 pampelisek, citron, 900ml vody a 1kg cukru a ani jsem to nemusela moc vyvarovat, ma to konzistenci jako opravdovy pomalu tekouci med.. Vy mate recept s moooc vody. nepridavala bych cukr ale spis opatrne vyvarovala dale... chcete prece pampeliskovy med a ne cukrovy roztok, cukr stejne sam o sobe nic nezahusti.
babus36 6. 5. 2008, 15:58
Mám stejný problém, ale dala jsem na necelé 3 l 3 kg cukru a stejně ho mám řídký. Ale chuťově je dobrý. (box) :'(
akdar 6. 5. 2008, 11:52
Já bych ještě vařila, na tohle množství dávám 2 litry vody a 2 kila cukru, takže být vámi, spíš odpařuju... přidat cukr je taky možnost, ale budete pak mít med spíš "cukrový s menší příměsí pampelišek" :-)
kezirap 6. 5. 2008, 12:21
@akdar Moc děkuju, večer se dám znovu do vaření. Dám vědět, jak to dopadlo. Všem hezký den a díky za rady (hello)
Snezenkakyticka 29. 5. 2010, 19:30
@kezirap Holky, potýkala jsem se dva roky s tímto probléme. Ať jsem vařila jak jsem dlouho chtěla, med byl tekutý. Je sice pravda, že podle rady jsem avřila více "zprudk", přidávala cukr apod., ale výsledek byl ten, že po prudším vaření med karamelizoval a do medu měl jaksi dlaeko, za to ke karamelu blízko. Přidávat cukr,,,to bych se nedoplatila...a protože jsem už byla znechucená, vlastně přišlo řešení samo. Vypnula jsem sporák, vykašlala jsem se na to...Druhý den ráno byl med v hrnci tužší...znovu jsem tedy zapla sporák, a nechala velmi krátce projít varem a opět vystydnout. Byl tužší. Od té doby, ať xdělám pampeliškový nebo sedmikráskový, tak pouze tímto způsobem - přivést po vyluhování k varu, nechat vychladnout, znovu var, vychladnout,,,3 až 4x. Med má krásnou konzistenci ať je jakýchce :-) Není přeslazen přidáváním cukru a má krásnou barvičku i bez kramelové příchutě přetavením :-)
OLUŠ 6. 5. 2008, 11:46
:-$ještě povařit až zhoustne já ho vařila asi 4h a asi jsem měla taky málo cukru ;-)
septulka 6. 5. 2008, 11:41
Pokud jste dávala 3l vody,tak jste měla dát 3 kg cukru.Přidejte ještě 1 kg cukru a povařte. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie