(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Sýrové suflé
Potřebné ingredience
25g hladké mouky 10g másla 100ml mléka 100g sýru cottage 180g strouhaného sýru cheddar 40g smetanového sýru (dávám lučinu) 3 našlehaná vejce špetka cukru špetka soli špetka vinného kamene (případně prášku do pečiva)
Postup přípravy
Smíchejte suché ingredience. Postupně přidejte vejce s mlékem a směs pečlivě našlehejte. Vmíchejte sýr cottage a cheddar. Ze smetanového sýru ukrajujte lžičkou kousky, které přidávejte do směsi. Těsto vlijte do máslem vymazané zapékací formy (20x30cm), poklaďte případně zbylým máslem a dejte zapéct do vyhřáté trouby na 180°C 30min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
asadka
(upraveno)
16. 7. 2014, 22:09
Tak teď jsi mě Kristýno nalákala.... Jakou to má chuť? Dá se to k něčemu přirovnat? A bylinky se tam nehodí (bazalka, pažitka...). Cottage mám v ledničce, ale Cheddar ne...může být i Eidam?
KristynaTyna
(upraveno)
16. 7. 2014, 22:24
@asadka
Tak to mne těší. Co se týká bylinek, určitě je dobrý nápad je přidat. Skvělý tip. Ale s eidamem bych byla opatrná, je to sýr nevýrazné chuti, navíc často i málo tučný (konzistence by pak mohla být trochu gumová). To třeba raději goudu nebo gruyére. Chuťově nevím přesně k čemu suflé přirovnat, zkuste si představit hodně šťavnatou vyšší omeletu doladěnou sýrem
luciee27
(upraveno)
14. 7. 2014, 16:53
MŇAM
KristynaTyna
(upraveno)
14. 7. 2014, 21:10
@luciee27
Přesně tak