(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Špalda se špenátem
Potřebné ingredience
250g loupané špaldy (používám alnaturu) 500g listového špenátu 2 stroužky česneku 1 malá cibule 250g čerstvého bílého sýra (používám ovčí) 50g strouhaného parmazánu hrst opražených piniových oříšků olivový olej špetka muškátového oříšku sůl
Postup přípravy
Špaldu uvařte v osolené vodě dle návodu. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na olivovém oleji, přidejte k ní špenát a zahřejte. Ochuťte ho prolisovaným česnekem, muškátovým oříškem a solí. Na tu pozor, řiďte se také slaností sýra, takže klidně ji ve špenátu vynechte. Špenát zásadně nevařte, aby zbytečně nepustil mnoho šťávy. Jakmile zavadne, smíchejte ho s uvařenou špaldou, parmazánem, bílým sýrem nakrájeným na kostičky a servírujte posypané opraženými piniovými oříšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé