(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Desetiminutový moučník
Potřebné ingredience
25 dkg Hery,
2 lžíce kakaa,
2 hrnky cukru,
1 hrnek vody,
4 vejce,
2 hrnky polohrubé mouky,
1 pr. do peč.
Postup přípravy
Heru rozpustíme a smícháme s kakaem, cukrem a vodou. 1 hrnek směsi odložíme stranou. Do zbylé směsi vmícháme vejce a mouku s pr. do peč. Těsto pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu asi 10 minut. Ihned po upečení na těsto rozetřeme směs s hrnku a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Tomas08
(upraveno)
18. 4. 2008, 20:50
dobry vecer na kolik stupnu pecete 180
nahlásit
Tomas08
(upraveno)
19. 4. 2008, 9:10
@Tomas08
dekuji je vyborna

nahlásit

Alivot
(upraveno)
18. 4. 2008, 22:42
@Tomas08
dobrý večer.používám horkovzdušnou troubu cca na 180 stupnu a je upečená během pár minut
nahlásit

little
(upraveno)
18. 4. 2008, 20:28
Alenko, dnes jsem dělala ten tvůj rychlomoučník a byl moc dobrý, i náš taťka snědl několik kousků
děkujem a papa Věrka


nahlásit

colette
(upraveno)
20. 3. 2008, 13:45
Já se omlouvám, Ajo, moc nepeču a proto se zeptat prostě musím. Váš recept je přesně to, co mi mentálně vyhovuje a chtěla bych ho upéct, ale na jak velký plech to je? Ještě jednou se omlouvám za blbý dotaz

![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Alivot
(upraveno)
20. 3. 2008, 15:26
@colette
Váš dotaz vůbec není hloupý. Ja to dávám na velký plech a je to akorát. Určitě ji vyzkoušejte, nebudete litovat.
.Držím palce, ať je váš moučník ten nejúžasnější
.







nahlásit
Alena70
(upraveno)
20. 3. 2008, 13:42
Také dělám už roky, dle Jiřiny Bohdalové a s názvem -Hop do trouby. Jen vody dávám1/2 hrnku a mouky 1a 1/2 hrnku hladké. Odkládám půl hrnku a sypu pak kokosem. Peču asi 15-20 min. Je moc dobrý a rychlý a vláčný a ........



nahlásit

žingi
(upraveno)
20. 3. 2008, 13:39
a když neposypete kokosem,můžete potřít marmeládou,dát půlku broskve a na ní šlehačku.

nahlásit
sharien
(upraveno)
20. 3. 2008, 11:20
Delam uz leta a znam jako Salamounovy rezy, jen jednu malickost delam odlisne: buchtu po upeceni huste propicham vidlickou a naleju na ni tu smes (a nechavam si vic jak hrnek)... dal sypu orechy nebo kokosem. Smes zatece do tech direk a je to vyborne!!! Jednou se mi to vsaklo po celem povrchu a nebylo to zdaleka tak dobre

nahlásit

Alivot
(upraveno)
20. 3. 2008, 13:23
@sharien
Určitě je známá pod několika názvy. Tento mi připadá výstižný, je fakt velmi rychlá.Propíchat ani není nutné, nasákne hodně, po okrajích občas až moc.
. Ale zbožňujeme ji právě pro jeji vláčnost.






nahlásit

JANA308
(upraveno)
19. 3. 2008, 21:39
musím moc pochválit,buchta je
,ke
byla supr.
na ní chodil pořád a na snídani máme jen pár kousků
. Určitě jsem nedělala naposledy .






nahlásit

Alivot
(upraveno)
20. 3. 2008, 10:47
@JANA308
Máme stejnou zkušenost
. Zmizí velice rychle
, ale vzhledem k její snadné a rychlé přípravě
ráda upeču novou.
.jsem ráda, že i vám chutná.











nahlásit