Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Výborný salát s pečenou červenou řepou

0.0
Výborný salát s pečenou červenou řepou

Potřebné ingredience

asi 8 menších syrových řep, olivový olej, balzamikový ocet, med, tymián (čerstvý nebo sušený), sůl, pepř, salát polníček (nebo rukola, led. salát,..atd.), 2 balíčky mozarelly, dýňová semínka

Postup přípravy

Syrovou červenou řepu oloupejte a rozkrájejte na osminky, smíchejte s marinádou kterou si připravíte přibližně ze 4 PL (polévkových lžic) olivového oleje, 3-4 PL medu a 2 PL balzamikového octa a 1 ČJ (čajové lžičky) sušeného tymiánu nebo pokud máte tak dejte čerstvý. Řepu v marinádě promíchejte a dle chuti osolte a opepřte. Pečte zhruba 1 hod. na 180 - 200 st.C v odkryté zapékací misce. Vychladlou řepu už pak jen smíchejte s pokrájenou mozarellou, polníčkem a praženými dýňovými semínky. Semínka pražte pomalu aby se nespálila a nezhořkla.
Salát nám chutná nejlépe chlazený, u toho je dobré myslet na to, že zelený salát (polníček atd.) by se ve směsi rozmáčel, ten přidejte skutečně až před podáváním. Pokud se Vám vypeče příliš šťávy, slijte ji a pak si každý může svou porci polít dle libosti. Podávejte k minutkám, grilovanému masu nebo s kouskem pečiva.

Pečená červená řepa.

Pražení semínek pomalu nasucho.

Hotovo a dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hheellaa 6. 9. 2018, 20:06
Hmmmm... Vypadá moc dobře (F)
novackova 28. 1. 2018, 18:09
(Y) (Y) (Y) (F)
chalupnicka 5. 9. 2014, 14:37
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie