Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 87 návštěvníků)

Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový

0.0
Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,150 ml studené vody, špetku soli, 1 ztužený tuk 10 jablek, skořice, krystalový cukr, rozinky ,ořechy 1 vejce na potření

Postup přípravy

Tuk si nastrouháme do mísy(to je důležité), přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Dáme ho do ledničky odležet nejméně na hodinu(nejlépe do druhého dne).Připravíme si náplň: jablíčka oloupeme a nastrouháme nahrubo, smícháme s cukrem trochou skořice, rozinkami a posekanými ořechy- to vše jak kdo má rád.
Z těsta vyválíme 3 placky-poklademe je náplní a zavineme .Záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.
Tento závin mám nejraděj -chutná úplně jako z lístkového těsta.

musí to být tento tuk, jinak by těsto nelístkovalo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eisnerka 15. 12. 2019, 8:09
Nema chybu (Y) (Y)pecu ponekolikate a jiny uz nezkousim.super super super (Y) (Y) (Y)
Ssara 1. 1. 2015, 21:37
Prosim poradte...nemam sanci sehnat tento tuk, ziju v UK a za par dni chci strudl delat pro navstevu...cim nahradit prosim? (F)
Ssara 24. 12. 2015, 11:18
@Ssara tak si odpovim sama (H) Nasla jsem podobny v UK, ale jednou nebyl a mixla jsem 3/4 porce sadlo a 1/4 klasickeho tuku na peceni, podobne Hera a vysledek stejne vyborny. Muze to byt tip pro hospodynky, co nemaji po ruce Omegu (F)
(Petruše) 17. 10. 2014, 8:57
dělávám podobný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lenca2612 13. 10. 2014, 12:45
Prosím ztužený tuk jaký??Jakoun značku děkuji *-) *-) ,-)
chalupnicka 14. 10. 2014, 16:52
@lenca2612 Leni, raději jsem tuk nafotila, ať víte ,jaký použít. :-$ (Y)
lenca2612 16. 10. 2014, 13:29
@chalupnicka děkujíííí :-) ,-)
nasta77 12. 10. 2014, 7:44
:-)Děkuji za inspiraci (L)
Marti W. 11. 10. 2014, 19:27
Výborný. Děkuji za recept (F). S těstem se krásně pracovalo, ani jsem záviny nepotírala vajíčkem. Můžu jen doporučit.
chalupnicka 12. 10. 2014, 19:23
@Marti W. Děkuji ,jsem moc ráda, že vám chutnal. Alča
rapro 10. 10. 2014, 8:44
vyzkoušeno a vynikající,opravdu jako listové těsto (Y) (Y) (Y) (Y)děkuji (L) (L) (L)
Zrušený účet 6. 10. 2014, 18:03
Až budu péct další štrůdl, určitě zkusím. (Y)
mysacek 6. 10. 2014, 15:22
Podle tohoto výborného štrůdlu a příjmení z názvu se jedná určitě o Vilmu, že? [A] Nyní je u nás, v JČ. (Y)
chalupnicka 6. 10. 2014, 16:50
@mysacek Kdepak žádná Vilma-ale starší dáma z K.V. :-)
mysacek 9. 10. 2014, 16:21
@chalupnicka To se povedlo, byla jsem si docela jistá, protože Vilma peče stejný štrůdl (Y) :-)
banker 5. 10. 2014, 12:59
Výborné těsto,krásně se s ním pracovalo. (Y)
P.A.V.L.A 5. 10. 2014, 12:33
(Y) (Y) (Y)
Vyhnanice 5. 10. 2014, 11:03
Tento recept mám též několik let a je opravdu vynikající
plamenek 4. 10. 2014, 19:56
Tento recept mám už dávno od naší mamky. Dá se použít na kremrole atd. Kde nechce 100% ztužený tuk, může použít máslo.
krišon 5. 10. 2014, 16:46
@plamenek Štrůdl dělám sice jen ze zakysanky nebo jogurtu, ale plno maminek používá kupované listové těsto .... tam bude ten ztužený100 % tuk určitě ....jednou byl můj známý - lékař na nějakém semináři o škodlivosti tuků... po návratu jeho manželka smažila řízky zásadně na sádle a vyhodil jí totiž rostlinný olej řepkový i slunečnicový, nechal jen panenský olivový ... na saláty ...
chalupnicka 5. 10. 2014, 20:46
@krišon Já si tento štrůdlík dopřávám jednou za rok , tak to mě určitě na zdraví neohrozí a je opravdu naprosto skvělý. (C) :-)
krišon (upraveno) 6. 10. 2014, 19:34
@chalupnicka Alen nebojte se, určitě vám neublíží, ani kdybyste si ho dala několikrát do roka ...
Vera N 4. 10. 2014, 19:08
(Y) (Y) (Y) Pro jednou nás ten ztužený tuk nezabije.
londra 4. 10. 2014, 18:10
blanor 3. 10. 2014, 10:54
Vyzkouším, vypadá krásně (Y)
backa 3. 10. 2014, 10:32
Vypadá úplně jako lístkové těsto,určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
jananovazak 1. 10. 2014, 0:23
vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lidare 30. 9. 2014, 21:25
(Y)zkusím,vypadají dobře :-) (C) (clamp)
anaba 30. 9. 2014, 19:45
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie