Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Preclíky

0.0
Preclíky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 13g droždí, 500g hladké mouky, 1/2 - 3/4 lžičky soli, 50g oleje, 1 malé vejce, 10 - 15g cukru. Hrubá sůl nebo kmín na posypání

Postup přípravy

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, poté zaděláme vláčné těsto. Nenecháváme kynout a hned motáme preclíky. Preclíky dáme do vroucí vody a necháme je "povařit" asi 10s (vyplavou). Dáme na plech s pečícím papírem, posypeme solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 - 230C asi 15 - 20min.

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zazinka 4. 10. 2014, 14:36
dnes jsem zkusila vaše preclíky a jsou moc dobré děkuji za recept (F)
chalupnicka 2. 10. 2014, 21:55
(clamp) (clamp) (Y) (clamp) (clamp)
Ninouš 2. 10. 2014, 9:02
Dobrý den Mariko, Váš recept mě velice zaujal,tak jsem se do něho s chutí pustila. :-$ Bohužel mě v pekárně čekalo velké překvapení v podobě velmi tekutého těsta. *-) Nemá tam být více mouky?Jinak cukr máte v receptu napsán 2x.Nebude to moc sladké? :-| Jinak děkuji za odpověď,kde jsem udělala chybu,ráda bych recept ještě jednou zkusila. :-$
li.za.rd 3. 10. 2014, 7:44
@Ninouš Dobrý den, děkuji za upozornění, vše jsem již opravila... :-$
Hyzule 1. 10. 2014, 17:20
(Y)
JarkaH 1. 10. 2014, 15:22
Ty vypadají úúúžasně. Cukr moučkový? Nikdy totiž nevím, jestli funguje stejěn krystal jako moučka a svádím pak na "špatný cukr" moje kuchařské neúspěchy, děkuji (F)
li.za.rd 2. 10. 2014, 7:29
@JarkaH Já téměř vždy používám krupici... Myslím, že je to jedno (H)
li.za.rd 2. 10. 2014, 7:29
@JarkaH Já téměř vždy používám krupici... Myslím, že je to jedno (H)
ukuk 1. 10. 2014, 8:21
dobrý den,Mariko prosím pěkně ,proč se preclíky dávají do vařící vody a pak až péct.Zkusím je, láká mě to,když s ptám v prodejně,co znamená louhované těsto napsané u preclíků,tak prodavačka krčí rameny.Moc děkuju chci je zkusit už dlouho chodím kolem nich v prodejně,ale louhované těsto -označení se mi u preclíků nelíbí v prodejně :-) (child1) (F)
li.za.rd 1. 10. 2014, 15:05
@ukuk Tyto preclíky se povaří z důvodu lesku a křupavějšího povrchu. Také lépe drží tvar v troubě při pečení. S louhovaným pečivem nemají nic společného... Louhované pečivo se namáčí ve slabém roztoku hydroxidu sodného (louhu) - asi 3 - 4%, který se při pečení mění na sodu.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie