Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rizoto s adzuki fazolemi

0.0
Rizoto s adzuki fazolemi

Potřebné ingredience

Sáček Adzuki fazolí(0,5 kg), dva varné sáčky rýže, olej,2 cibule,2 -3 mrkve, petržel, celer ( kořen nebo řapík),bobkový list, saturejku, sůl, sojovou omáčku

Postup přípravy

Adzuki fazole jsme nechal máčet přes noc a několikrát vypláchl. Nenabobtnají tak jako obyčejné fazole - jen změknou. Když si k nim před vařením přivoníte, musíte cítit jen čistou vůni fazolí ( nebo jiné luštěniny), jinak riskujete, že rodinné ovzduší po konzumaci značně zahoustne. Vody na vaření dejte tolik, aby byly fazole lehce překryté..
Fazole jsem nechal cca 1,5 hodiny mírně vařit, ke konci varu do hrnce přišla saturejka, bobkový list a sůl.
Zároveň se v menším hrnci dělal zeleninový vývar - zeskolovatět cibuli, pak trochu podusit kořenovou zeleninu, zalít vodou a nechat jemně bublat.
Výhoda receptu je, že mezitím můžete dělat i jiné věci bez toho, aby jeden musel být pořád i sporáku. Když přidávám koření k fazolím, tak vyhodím zeleninu z vývaru a dám do něj vařit rýži, lehce přisolím.
A nastal čas spojení - na pánvi osmahnu druhou cibulku a mrkev, chvilku podusím a přidám sojovou omáčku (asi lžíci). Přisypu fazole i se zbytkem vody, ve které se vařily, a rýži a postupně přilévám po lžicích zbylý vývar, ve kterém se vařila rýže. V této fázi už je nutné odhánět děti, protože mají tendenci uždibovat rovnou z hrnce, dá se přizdobit něčí zeleným nebo nakrájenou paprikou apod.. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie