(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
OLÓŠKOVY FAZOLE
Potřebné ingredience
1 vtěší cibule
2 konzervy velkých fazolí (červené, nebo bílé, to je jedno, hlavně velké)
1-2 (lépe 2) kelímky zakysané smetany
2 lžičky sladké papriky
jíška
na dochucení malá lžička mletého cukru, trošku citr. šťávy nebo octa, sůl, já ještě přidávám sójovou omáčku.
Postup přípravy
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, slité fazole (nechat jen trošku nálevu) - provaříme. Zahustíme jíškou a vmícháme zakysanou smetanu.
Dochutíme podle zvyku cukrem, solí, octem/citrónem, já přidávám větší množství sójovky.
Je to prima "laciné" jídlo, rychlé. Lze jako hlavní chod jenom s chlebem, nebo třeba jako příloha k masu, vajíčkům apod. U nás strašně oblíbené.
Dochutíme podle zvyku cukrem, solí, octem/citrónem, já přidávám větší množství sójovky.
Je to prima "laciné" jídlo, rychlé. Lze jako hlavní chod jenom s chlebem, nebo třeba jako příloha k masu, vajíčkům apod. U nás strašně oblíbené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé