(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Pivní preclíčky

Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 100g Hery,kostička droždí,1 vejce,1 lžíce cukru,1 lžička soli,300 ml světlého piva Na posypání: kmín nebo mák-jak kdo má rád
Postup přípravy
Mouku si prosejem do mísy-uděláme důlek ,do něj nalijeme trochu vlažného piva,přidáme cukr a rozdrobené droždí a necháme vzejít (kvásek).Pak přidáme rozpuštěnou Heru a ve zbytku piva rozšlehané vejce,osolíme a vypracujeme vláčné těsto.Zakryté utěrkou necháme 30 minut vykynout.
Vykynuté vyválíme a vykrájíme formičkou na preclíky,nebo můžeme vyválet tenké válečky a vytvarovat preclíky ručně.Dáme je na plech ,vyložený pečícím papírem,necháme ještě chvíli kynout.Mezi tím si předehřejeme troubu na 170°C .Precíky ještě potřeme před pečením pivem a posypeme kmínem nebo mákem a upečeme.
Vykynuté vyválíme a vykrájíme formičkou na preclíky,nebo můžeme vyválet tenké válečky a vytvarovat preclíky ručně.Dáme je na plech ,vyložený pečícím papírem,necháme ještě chvíli kynout.Mezi tím si předehřejeme troubu na 170°C .Precíky ještě potřeme před pečením pivem a posypeme kmínem nebo mákem a upečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
31. 10. 2017, 17:13

nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
18. 5. 2015, 16:56

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
4. 11. 2014, 21:34

nahlásit