Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Bezlepkové perníčky (ihned měkké, i po týdnu měkké...a dál uvidíme )

0.0
Bezlepkové perníčky  (ihned měkké, i po týdnu měkké...a dál uvidíme )

Potřebné ingredience

Recept jsem převzala ze serveru "bezlepek" - http://www.bezlepek.cz/2014/12/jak-na-bezlepkove-medovnicky Opravdu byly hned po upečení měkké, jsou i teď po týdnu a věřím, že jim to vydrží ;) - Těsto: - 250-300 g bezlepkové mouky (Promix UNI, Mix B, Mantler) - použila jsem Promix UNI, - 150 g moučkového cukru, - 50 g rozpuštěného másla nebo Hery, - 2 ks vejce, - 2 polévkové lžíce medu, - 1 kávová lžička sody bikarbony, - 1/2 kávové lžičky mleté skořice, - 1/4 kávové lžičky mletého hřebíčku. Já nahradila skořici a ml. hřebíček 1 lžičkou perníkového koření.

Postup přípravy

Postup práce: Připravíme a navážíme si potřebné suroviny. Rozpustíme máslo nebo Heru. Mouku s cukrem prosejeme, přidáme jedlou sodu, mletou skořici a mletý hřebíček (dá se koupit I mletý).Přidáme vajíčka, med a rozpuštěné máslo (Heru). Z připravených surovin vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme minimálně 24 hodin odpočívat v lednici nebo na chladném místě (těsto může odpočívat i 2-3 dny). Na druhý den těsto vyválíme, ale nepříliš tence (minimálně na tloušťku 0,5 cm), vykrájíme zvolené tvary, položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180-200 stupňů do růžova. Medovníčky nesmí příliš zhnědnout, byly by tvrdé. Já je potřela před pečením rozšlehaným vejcem - v původním je, že se mají po upečení potřít ještě horké bílkem. Bílkovou polevu jsem použila "mojí" - 1 hrnek moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy a utřít doběla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lennie 7. 12. 2015, 13:52
Přidám poznatek: těsto jsem zkusila ze zelené Jizerky - nechala v lednici asi 48 hodin a bylo naprosto nezpracovatelný - sypalo se jako písek. Takže jsem si dala druhý pokus - s osvědčenou Promix UNI a bez uležení dělala perníčky hned.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie