(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Mrkvová pomazánka s Helmanskou
Potřebné ingredience
cca 0,7 kg mrkve 3 cibule sůl pepř Tatarská omáčka ( Helmans) cca 1 sklenice/ 450ml
Postup přípravy
ostrouháme si mrkve. Na jemném struhadle nastrouháme, pridáme na drobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme tatarku..
Vše promícháme. Doporučuji všem zvolit dávkování každé ingredience dle chuti. Nahrazovat tatarku něčím light nedoporučuji. Už by to nebylo ono.
V naší rodině se vždycky na všechny příležitosti dělali chlebíčky s pařížákem nebo jinou typickou pomazánkou. Od prvního vyzkoušení mrkvové pomazánky již nikdo žádnou jinou pomazánku nechce a tak jsme již přestali dělat ostatní pomazánky. Nejlepší jsou druhý den. Kdy se tatarka vsákne do veky a chlebíčky jsou jakoby mokré. Ale to většinou nevydrží :o))
Spousta lidí se strašně diví jakože pomazánka z mrkve... ohrnují nos nad mrkví. Ale garantuji, že po pár chlebíčcích už nebudou chtít nikdy jinou..
jak budu dělat letos na vánoce dodám fotky :o)
Vše promícháme. Doporučuji všem zvolit dávkování každé ingredience dle chuti. Nahrazovat tatarku něčím light nedoporučuji. Už by to nebylo ono.
V naší rodině se vždycky na všechny příležitosti dělali chlebíčky s pařížákem nebo jinou typickou pomazánkou. Od prvního vyzkoušení mrkvové pomazánky již nikdo žádnou jinou pomazánku nechce a tak jsme již přestali dělat ostatní pomazánky. Nejlepší jsou druhý den. Kdy se tatarka vsákne do veky a chlebíčky jsou jakoby mokré. Ale to většinou nevydrží :o))
Spousta lidí se strašně diví jakože pomazánka z mrkve... ohrnují nos nad mrkví. Ale garantuji, že po pár chlebíčcích už nebudou chtít nikdy jinou..
jak budu dělat letos na vánoce dodám fotky :o)
Nastrouháme oškrábanou mrkev na jemném struhadle.
nakrájíme cibuly
Cibuly přidáme k nastrouhané mrkvi. Osolíme a opepříme.
Přidáme Tatarskou omáčku Helmans.
promýcháme.....
a můžeme vrstvit na veku. Nejlepší jsou uležené do druhého dne....
a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boňule
(upraveno)
23. 12. 2014, 11:37
Výborná je ještě s trochou křenu!
evicela
(upraveno)
23. 12. 2014, 9:41
já dávám 2/3 strouhaného celeru a 1/3 mrkve a tatarku a je skvělá
Vera N
(upraveno)
23. 12. 2014, 9:09
marcelau
(upraveno)
23. 12. 2014, 5:24
dělám jí léta a je vynikající