Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Čokoládový cheesecake s pomerančem

0.0
Čokoládový cheesecake s pomerančem

Potřebné ingredience

KORPUS: 1 balení sušenek ( mám nejraději ovesné Zuzanky - Lidl, Martinky nebo 4 balení Dobré ráno nebo směs) + 60-80g másla. TĚSTO: 3 sýry typu žervé( cca 300g dohromady - Palouček, Lučina, Žervé..)+ 3 celá vejce+ 1 smetana ke šlehání + šálek cukru +1 vanilkový + vrchovatá lžíce hladké mouky, 200g rozpuštěné čokolády ( víceprocentní, kvalitní) POVRCH: pomeranče+ pomerančová želatina ( ideální na přípravu je z Lidlu - foto)

Postup přípravy

Množství je na otvírací dortovou formu. Dno si pokrývám přivřeným pečícím papírem, ale není nutné. Rozdrtíme sušenky mixérem nebo válečkem, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a utvoříme spodní vrstvu přimáčknutím. Ingredience na korpus ( vejce s cukrem, sýry, smetanu a mouku) promícháme, přidáme rozpuštěnou čokoládou a nalijeme na sušenkový korpus. Pečeme cca 40 minut při 170 stupních. Po upečení necháme vychladnout, připravíme si želatinu ( jen se zalívá vodou), necháme také trochu zchladnout. Povrch poklademe pomerančem ( nemáme-li bio, tak oloupaným, nakrájeným na trojuhelníčky a zalijeme želetinou, v lednici necháme ztuhnout. Podobně lze vytvořit i jahodový povrch s jahodovou želatinou.

Rozdrcené sušenky promícháme s máslem….

Přitlačíme a vytvoříme korpus...

Ingredience na těsto promícháme

Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu

Vlijeme do formy a pečeme cca 40 minut při 170 stupních

Připravíme si mezitím želatinu. Želatina z Lidlu je velmi jednoduchá, pro ty, co se jí bojí :-) jen se zamíchá s vodou, nevaří se…...

Korpus ozdobíme pomerančem a zalijeme želatinou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie