Barvení vajec cibulí

Potřebné ingredience
vejce - gáza - nůžky - slupky z cibule (na šest vajec jsem dala šlupky z 12 cibulí, ale určitě by stačilo míň) - voda - tráva, lístky - olej
Postup přípravy
Pak dle postupu zabalíme do gázy a cca 5 minut vaříme v předem uvařeném (10 minut) odvaru z cibulových slupek. dalších 5 minut necháme stát, už nevaříme. Až budou vejce mít požadovaný odstín, vyjmeme, necháme zchladnout a rozstřihneme gázu.
Jelikož tu máme supertvrdou vodu a vejce měly povlak, natřla jsem je olejem:-)

nasbíráme trávu a lístky, radši měkčí - ta túje nebyl nejlepší nápad :-)neobtiskne se.
Rozložíme na gázu.

nejhezčí obtisk dělá pampeliška a řebříček

pořádně utáhneme a uděláme dvojitý uzel

ovázaná vejce

vejce po 10 minutách v odvaru z cca 3/4 litru vody a šlupek z 12 cibulí

necháme zchladnout

a to je výsledek, potřený olejem, aby se pěkně leskly:-) přebytečný olej otřeme ubrouskem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



