(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Rychlé koláčky pečené v minitroubě (12ks)- nedělám kvásek, jen smícháme
Potřebné ingredience
20dkg polohrubé mouky, 2 kávové lžičky cukru, necelá půlka káv.lž.soli, 1 žloutek (bílek použiji na jiné vaření), cca 1dcl oleje, půl kostky droždí, cca 110ml mléka. Těsto je trochu hustší, není řídké.
Postup přípravy
Vše smíchám v robotu, stěrkou vyklepnu do mísy a tu dám do sáčku, nechám na lince cca 20-30min nakynout. Pak polévk.lžící odebírám kousky těsta - vyjde 12 koláčků, po upečení mají průměr 6cm, jdou do výšky, takové bochánky. Kousek ukrojeného těsta lehce roztáhnu prsty, pokladu káv.lžičkou marmelády (já dala domácí z červ.rybízu), opatrně spojím jako knedlíček, nesmím natrhnout, ať pak neteče náplň.Tvarem jsou to spíše takové bochánky než je dám to trouby. Tam pak ještě vyskočí nahoru.
Dám na plech na pečící papír a upeču v předehřáté troubě do zlatova. Zkoušíme novou troubu z Lidlu, máme ji pár dní a jsem spokojená. Toto malé množství ale musím péct na 2x, nejdříve 6 koláčků a pak zase 6. (ty mezitím ještě kynou na lince).
Po upečení silikon.mašlovačkou potřu rozpuštěným máslem s trochou rumu a pocukruji.
Nám to chutnalo trochu jako kobliha, uvnitř je bublina, jsou krásně nadýchané a díky máslu vláčné.
Na fotu už jich pár chybí, jak jsme ochutnávali teplé:-)
Recept je pro ty, co mají třeba jako my malou troubu a nebo jim stačí jen menší množství.
Dám na plech na pečící papír a upeču v předehřáté troubě do zlatova. Zkoušíme novou troubu z Lidlu, máme ji pár dní a jsem spokojená. Toto malé množství ale musím péct na 2x, nejdříve 6 koláčků a pak zase 6. (ty mezitím ještě kynou na lince).
Po upečení silikon.mašlovačkou potřu rozpuštěným máslem s trochou rumu a pocukruji.
Nám to chutnalo trochu jako kobliha, uvnitř je bublina, jsou krásně nadýchané a díky máslu vláčné.
Na fotu už jich pár chybí, jak jsme ochutnávali teplé:-)
Recept je pro ty, co mají třeba jako my malou troubu a nebo jim stačí jen menší množství.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
migula
(upraveno)
2. 11. 2015, 7:38
Dobry den, nie je to vela 1 dcl oleja ? Robila som kolaciky, ale cesto sa mi zdalo prilist mastne, i ked po upeceni boli kolaciky chutne...
Lucia7
(upraveno)
3. 11. 2015, 23:48
@migula
Dobrý den, máte pravdu, těsto je tučnější než běžné kynuté, které ale také bývá druhý den už poměrně suché zatímco toto je křehké i 2 dny poté. Je pravda, že kaloricky je vydatnější, ale myslím, že pořád je to lepší varianta než třeba smažené koblížky
migula
(upraveno)
4. 11. 2015, 18:31
@Lucia7
Lucka, neviem povedat, ake boli po dvoch dnoch, pretoze sme ich zjedli hned prvy den Nabuduce musim robit z dvojitej davky Ale ako som uz pisala, chutili nam, len som sa este nestretla s takym cestom, tak som si myslela, ze je tam asi chyba
Hnědovláska
(upraveno)
1. 9. 2015, 19:43
Vyzkouším
Lucia7
(upraveno)
2. 9. 2015, 11:18
@Hnědovláska
Zkuste, věřím, že budou chutnat. My už je dělali i s makovou náplní, do které jsem nahrubo nastrouhala jablíčko a byly krásně vláčné. A chutnají dobře i druhý den, nejsou suché.
Nikis.
(upraveno)
19. 8. 2015, 19:37
Vypadají hezky, vyzkouším!
LenkaCh70
(upraveno)
19. 8. 2015, 19:01
Právě jsem je zkusila a fakt jsou výborné a hlavně jednoduché
Lucia7
(upraveno)
19. 8. 2015, 19:04
@LenkaCh70
Tak to mne těší Někdy člověk nepotřebuje napéct 2 plechy, ale jen tak něco na zub a hlavně je to rychlovka
koniprd
(upraveno)
19. 8. 2015, 18:11
Vypadají úžasně
chalupnicka
(upraveno)
19. 8. 2015, 6:18
Lucia7
(upraveno)
19. 8. 2015, 19:01
@chalupnicka
Děkuji za povzbuzení, já jen obdivně koukám na Vaše receptíky a výsledné dobroty.