Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

0.0
Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody. Dále: asi 200 g malin, dětské piškoty, kousek čokolády.

Postup přípravy

Původně jsem chtěla upéct jen piškot s malinami, nakonec ale z toho vznikl tento vynikající zákusek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm, posypeme malinami a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (13 minut). Korpus necháme vychladnout. Uvaříme pudink a horký rozetřeme na korpus, poklademe piškoty dál od sebe a necháme vychladnout. Na krém smícháme jogurt se smetanou a cukrem. Do misky nasypeme ztužovač, zalijeme vlažnou vodou a metličkou vyšleháme do pěny, ihned vléváme za stálého míchání do jogurtu a krém nalijeme na piškoty. Necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním ozdobíme (například nastrouhanou čokoládou a malinou namočenou v čokoládě).

Pokud chcete řezy krájet už po několika hodinách, pak je třeba piškoty namáčet, aby změkly hned (mléko, káva s rumem, ovocná šťáva,…), jinak suché piškoty do druhého dne změknou určitě a pak se krájí dobře. Zákusek je lehký a osvěžující.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tafíci 6. 4. 2018, 21:55
Ivanko, nezkoušela jste i s jiným ovocem než s malinami? Vypadá to lákavě.
spero 9. 4. 2018, 21:26
@tafíci Evičko, nezkoušela, ale určitě můžete dát i jiné ovoce, je to jen na Vás. A přeji dobrou chuť.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie