(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše kamarády
Potřebné ingredience
Hlavy z kapra (bez očí),jikry, mlíčí, mrkev, celer, petržel,máslo, hl. mouku, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, vegetu, špetka muškátového květu, zelená petrželka
Postup přípravy
Do studené vody si dám vařit oprané hlavy s mlíčím a jikrami, osolím, dám nové koření, bobkový list, pepř a uvařím do měkka. Vyndám maso a vývar přecedím. Maso oberu, pokrájím spolu s mlíčím a jikrami. V katrolu si rozehřeji máslo a na něm osmahnu nastrouhanou zeleninu, zaliji vývarem z kapra a vařím do měkka. Mezitím udělám máslovou jížku a polévku s ní zahustím. Přidám pokrajené masíčko, dochutím muškátovým květem, zelenou petrželkou, vegetou, můžeme zjemnit smetanou. Kdo chce může i krutonky z housky na másle smažené. Mňam už se těším.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Saloska
(upraveno)
25. 12. 2018, 21:38
Tuto skvělou polévku podle vašeho receptu už vařím třetím rokem!! A musím říct, jedním slovem báječná . Každý rok se na ni moc moc těším. Díky za skvělý recept!!!
gabikaKa
(upraveno)
2. 1. 2016, 12:06
Robievam už dlho, ale nevarím hlavy (nejako ich "nemusím" ), ale normálne kaprie kusy mäsa. Ale bez múky, je dosť hustá zo zeleniny.
ElizabethMaria
(upraveno)
1. 1. 2016, 20:56
polévka skvělá, jen je škoda zprasit ji moukou a vegetou
enkka
(upraveno)
23. 12. 2015, 18:30
Alutep
(upraveno)
23. 12. 2015, 17:07
Právě dovařena a je úúúúžasná Dělám poprvé v životě, dosud jsem na to měla lidi Původně jsem myslela, že je recept složitější a ono ne. Děkuju
lenkaspacko
(upraveno)
18. 12. 2015, 19:16
Já jikry a mlíčí osmažím na másle.Letos budu dělat z 6hlav,už se těším.
standy
(upraveno)
22. 12. 2015, 8:39
@lenkaspacko
Leni to zkusím, může to být ještě lepší. Já budu dělat ze 4 hlav, tak doufám, že to bude stačit, už mám od kamarádů zamluveno
lenkaspacko
(upraveno)
22. 12. 2015, 11:56
@standy
Na másle osmažím a pak nakonec vložím do polévky.Hodně lidí kolem mě mají k polévce odpor,že smrdí rybinou,ale tenhle recept fakt nesmrdí.Maso tam nedávám vůbec ani játra.
(Petruše)
(upraveno)
14. 12. 2015, 14:44
standy
(upraveno)
15. 12. 2015, 8:49
@(Petruše)
krišon
(upraveno)
11. 12. 2015, 20:03
Jikry a mlíčí vařím zvlášť, jím ji sama a už se na ni těším ....
Zrušený účet
(upraveno)
18. 12. 2015, 19:45
@krišon
taky se těším a vařím vše dohromady každý rok tak 7 l.
standy
(upraveno)
11. 12. 2015, 20:54
@krišon
Taky už se na ni těším
plamenek
(upraveno)
11. 12. 2015, 18:33
Tak má vypadat rybí polévka
standy
(upraveno)
11. 12. 2015, 20:55
@plamenek
Děkuji
Nadys
(upraveno)
11. 12. 2015, 20:10
@plamenek
ale jikry i mlíčí by se měly vařit zvláštˇ. jo a kapří oči tedy nevyndávám
yva
(upraveno)
18. 12. 2015, 19:59
@Nadys
Oči a žábra vyndávám, vnitřnosti vařím zvlášť, bo se do nich rády zabodávají kosti z rybího záhlaví a ocasu a nejdou najít Oba vývary pak sleju dohromady. Vegeta je tam dle mého zbytečná, když je tam zelenina, koření a sůl. Jo a polívka se solí až nakonec
ludmilaj24
(upraveno)
11. 12. 2015, 16:54
Presne takovou delam a tesne pred ukoncenim varu dam 1,5 dl bileho vina. Opravdu stoji za vyzkouseni.
standy
(upraveno)
11. 12. 2015, 17:15
@ludmilaj24
Děkuji