(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Linecké pečivo ze strojku

Potřebné ingredience
230 g polohrubá mouka 200 g máslo 70 g kukuřičný škrob Gustin nebo vanilkový pudink 1 bal.vanilkový cukr 110 g moučkový cukr 2 ks žloutek 1/2 lžičky skořice 1/2 ks citron 200 g džem čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Mouku si smícháme s kukuřičným škrobem nebo vanilkovým pudinkem. V druhé misce si vymícháme máslo, žloutky, vanilkový a moučkový cukr na krémovou hmotu a následně přidáme šťávu z poloviny citronu a také nastrouhanou kůru. Přidáme skořici a nakonec přidáváme i smíchanou mouku se škrobem. Takto připravené těsto si necháme odležet cca 15 - 20 minut.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem.
Připravíme si mlýnek a nástavec, který je k tomu vhodný - hvězdičky s jednou rovnou hranou. Přes mlýnek si tvarujeme těsto a ukládáme ho na plech. Pečeme přibližně 12 minut a necháme je vychladnout.
Vychladlé spojujeme džemem a necháme je odstát cca 1 hodinku. Následně je ponoříme do čokoládové polevy - oba konce a necháme ztuhnout na mřížce. Dobrou chuť!
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem.
Připravíme si mlýnek a nástavec, který je k tomu vhodný - hvězdičky s jednou rovnou hranou. Přes mlýnek si tvarujeme těsto a ukládáme ho na plech. Pečeme přibližně 12 minut a necháme je vychladnout.
Vychladlé spojujeme džemem a necháme je odstát cca 1 hodinku. Následně je ponoříme do čokoládové polevy - oba konce a necháme ztuhnout na mřížce. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé