(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
CITRONOVÉ TYČINKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 240 g másla, 240 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, kůra a šťáva z 1 citronu POLEVA: 300 g moučkového cukru, 2 bílky
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto a dáme vychladit.
Zatím umícháme polevu z bílků a cukru.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu necháme v ledničce. Druhou na pomoučeném vále rozválíme na obdélník o tloušťce 5 mm. Okraje zarovnáme rádýlkem a celou plochu potřeme polovinou polevy. Rádýlkem nakrájíme na tyčinky a s pomocí nože je přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Totéž provedeme s druhou polovinou těsta.
Pečeme při 110-120°C 20-25 minut.
Zatím umícháme polevu z bílků a cukru.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu necháme v ledničce. Druhou na pomoučeném vále rozválíme na obdélník o tloušťce 5 mm. Okraje zarovnáme rádýlkem a celou plochu potřeme polovinou polevy. Rádýlkem nakrájíme na tyčinky a s pomocí nože je přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Totéž provedeme s druhou polovinou těsta.
Pečeme při 110-120°C 20-25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé