Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kořeněné ořechy

0.0
Kořeněné ořechy

Potřebné ingredience

250g libovolných ořechů (dělám jen z domácích vlašských, ale chci vyzkoušet i mandle, lískáče, kešu...), 1 bílek, 4 lžíce cukru, půl lžičky soli, další koření dle chuti. U nás vede směs skořice, zázvor a drcený barevný pepř - vše po půl lžičce.

Postup přípravy

V jedné misce smíchám ořechy s bílkem, v druhé cukr, sůl a koření, nakonec promíchám obsahy obou misek. Rozložím na plech s pečicím papírem, vyhřeju troubu na 160 stupňů a peču 15-20 minut do zlatova.

Ořechy jsou vyloženě "žravé", nebojte se spojení cukru a soli.

Fotky nemám, ořechy jsou snědeny :D

Budu ráda za tipy na další koření, zkusila jsem i hřebíček+skořici+muškořech+pepř, bohužel tento pokus se mi jaksi připálil...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 20. 2. 2018, 22:07
tento recept jsem našla nawww.recepty.cz . Nějak se nemůžu odhodlat k tomu, abych to vyzkoušela
sympatie (upraveno) 15. 2. 2016, 13:06
Holky, vyzkoušeno, je to dobré, ale nedá moc se jich nesní! Ale dávejte bacha na spálení, já je pekla asi 12 min.,stačilo to. Pořád jsem je sledovala, zdály se být málo a najednou se začaly připalovat. Měla jsem je na pečícím papíře, připalují se nejprve zespodu. Já pořád čekala až budou jakoby do křupava, ale ono to klame. A nejlepší je když kousky ořechů jsou stejné. Kdybych je měla kupovat, asi bych je nedělala! Ale návštěvě moc nechutnalo, každý "zobl" jednou a konec!
bedla7 9. 2. 2016, 10:16
to vypadá zajímavě (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie