(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
Potřebné ingredience
2 -3 uzená kolena, NA GLAZÉ: 2 cibule, olej, 500 g švestkových povidel, 100 ml bílého vinného octa, svitek skořice, 100 g třtinového cukru, voda, 2 lžičky hrubě drceného pepře
Postup přípravy
Uzená kolena uvaříme ve vodě doměkka. Pak vyndáme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na glazé na oleji opékáme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut dosklovita. Přidáme povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody (směs by neměla být příliš tuhá). Dobře promícháme a na velmi mírném plameni vaříme asi 10-15 minut. Pak vyndáme skořici. Měkká kolena rozložíme do pekáčku a zalijeme povidlovým glazé. Dobře je v něm obalíme a posypeme pepřem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut až se na povrchu vytvoří karamelizovaná poleva. Podáváme s chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mobydick
(upraveno)
14. 1. 2016, 19:21