Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

0.0
KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 a ½ čtvrtlitrového hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku, ½ hrnku cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, ½ hrnku moučkového cukru, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 hrnek mléka 1/2 deci slunečnicového oleje. Suroviny na náplň: Máslová část- 250 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1-2 polévkové lžíce rumu. Pudinková část-8 deci mléka, 2 sáčky vanilkových pudinků, 10-12 čajových lžiček cukru krystal. Ostatní suroviny: Jahodový džem, granko.

Postup přípravy

Jednoduchý moučník s krémem, dozdobený a dochucený pouze grankem, přesto výborný.

Postup - krém: Máslo necháme předem změknout na pokojovou teplotu. Dále uvaříme hustý pudink z mléka, vanilkových pudinků a krystalového cukru a necháme vše vychládnout také na pokojovou teplotu. Nejdříve dobře vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem. Za stálého šlehání pak do máslové směsi po lžících postupně přidáváme hustou pudinkovou hmotu a vše spojíme do nadýchaného krému.

Postup - těsto: Vyšleháme pevný sníh se špetkou soli a zvlášť žloutky s moučkovým, krystalovým a vanilkovým cukrem, mlékem a olejem. Do žloutkové směsi nakonec střídavě vmícháme obě mouky s kypřícím práškem a sníh. Těsto vlijeme do středního pekáčku s pečícím papírem a pečeme 20-30 minut při teplotě trouby 170 st. C.

Dokončení: Vychladlý korpus rozkrojíme po délce na 2 části. Spodní potřeme velmi tence jahodovým džemem a stejnoměrně pokryjeme polovinou dávky jemného krému. Přiložíme druhý díl, který opět potřeme džemem, na to navrstvíme zbytek krému. Naplněný moučník zabalíme do fólie a necháme v ledničce do dalšího dne zaležet.

Přeji dobrou chuť.

Naplněný moučník po zaležení v ledničce nakrájíme na libovolné tvary-řezy, kostky apod..

Moučník posypeme grankem až před podáváním.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie