Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

0.0
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.

Postup přípravy

Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.

Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v misce do hladkého krému a než těsto nakyne, vložíme ho do ledničky. Pokud má někdo v buchtách rád náplně hodně, použije dvojnásobnou dávku surovin.

Postup - kvásek: Necháme vzejít kvásek v misce s trochou teplého mléka, cukru, droždí a hladké mouky. (část odebereme s předepsaných surovin na těsto).

Postup - těsto: V míse smícháme suché ingredience a postupně přidáváme zbytek surovin, včetně kvásku. Vymícháme hladké těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě vykynout zhruba tři čtvrtě hodiny.

Dokončení:
Tohle těsto na buchty je možno vykrajovat pomoučenou lžící přímo z mísy a pokládat kousky na desku poprášenou moukou, kde je prsty roztáhneme na placičku. Do středu každého kousku těsta dáme lžičku tvarohové náplně s rozinkou a konce spojíme.

Uzavřené buchtičky vyskládáme spojem dolů na vymazaný plech. Jednu vedle druhé slabě potřeme ze všech stran olejem, aby se k sobě nepřipekly a klademe je k sobě-viz spodní foto. Asi 15 minut necháme ještě buchty na plechu dokynout. Pak je vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme asi 20-30 minut dozlatova.

Mezi tím rozpustíme kousek másla a po vytažení z trouby upečené a ještě horké buchty potřeme. Okamžitě je přikryjeme utěrkou a necháme vychládnout. Jsou měkkoučké, vláčné a velmi dobré.

Přeji dobrou chuť.

Pohled na plech upečených buchet.

Postup - naplněné a zavinuté buchty necháme na plechu ještě chvíli dokynout.

Upečené buchty, ještě horké, potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychládnout přikryté utěrkou.

Čerstvě upečené a vychládlé tvarohové buchty.

Buchty podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Výborné tvarohové buchty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 16. 6. 2016, 10:40
(Y) :-)jsou lákavé,mňam :-) (C)
KABELKAK 20. 3. 2016, 16:48
(child2) Buchty se Vám povedli, hned bych si dala ke kávě. Zajímalo by mě 2 lžičky zakysané smetany jestli je to tak důležité přidat do těsta. (plavec)
zuzan 16. 6. 2016, 14:38
@KABELKAK Jestli se mohu vmísit do diskuse, naše známá dává místo zakysané smetany lžíci majolky a musím říct, že její kynuté buchty se švestkami byly famózní :-) :-) :-). Tak asi opravdu buď zakysanka nebo majolka to těsto zvláční (Y) (Y).
yarkal 20. 3. 2016, 18:14
@KABELKAK Dobrý den. Zakysaná smetana v těstě samozřejmě nemusí být. Mnoho let jsem se obešla bez ní, ale náhodou jsem zjistila, že s přídavkem smetany je upečená buchtička křehčí a vláčnější. Když ji při některém pečení zapomenu dát, ten rozdíl poznám. S pozdravem také Jarmila. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie