Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

0.0
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)

Postup přípravy

Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i do náplně tohoto slaného lineckého koláče.

Postup:
Suroviny na těsto vypracujeme a necháme zaležet v ledničce. Mezi tím dobře promícháme a dochutíme náplň. Těsto pak rozválíme a plát přeneseme do formy. Naplníme připravenou směsí a povrch koláče dozdobíme podle své fantazie. V případě mřížky je třeba si předem dát kousek těsta bokem. Pečeme do růžova.

Přeji dobrou chuť.

Místo velkého koláče můžeme připravit i dva menší.

Ze surovin připravíme hladké těsto a necháme hodinku v ledničce odpočinout.

Těsto můžeme místo vyválení plátu také prsty namačkat do formy.

Pohled na čerstvě upečený koláč.

Koláč jsme pekli při teplotě 180 st. C. asi 20-30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pekyska 6. 4. 2016, 8:24
vypadá moc jedle
yarkal 9. 4. 2016, 10:30
@Pekyska Děkuji (F)
Lucikanass 6. 4. 2016, 8:10
(Y)
yarkal 19. 4. 2016, 11:35
@Lucikanass (Y) (Y)
DanušaP 5. 4. 2016, 8:37
vypadá to úžasně, jen se mi nezdá dát 3 lžíce cukru do slaného koláče
yarkal 5. 4. 2016, 13:33
@DanušaP Dobrý den, cukru ve slaném koláči se nemusíte opravdu bát. Malinko nasládlé těsto zdůrazní pikantní chuť náplně a všechny ingredience v náplni obsažené včetně soli, koření a parmezánu vše doladí. Ale klidně si, co potřebujete, přizpůsobte svému zvyku i chuti, koláč bude určitě stejně dobrý. Jen dodávám, že naopak sníh do sladkých piškotových těst se vyšlehává zase se špetkou soli a pokud nedám u sladkého pečení třeba do palačinkového, nebo kynutého těsta právě malinko té soli, výsledek je pak míň chuťově výrazný. Přeji zdárné pečení, s pozdravem Jarmila. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie