Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KYNUTÝ TÁČ PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI – SNADNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

0.0
KYNUTÝ TÁČ  PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI – SNADNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku, 1 hrnek vlažného mléka, ½ kostky kvasnic, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 polévková lžíce jemného krystalového cukru, 10 polévkových lžic slunečnicového oleje. Suroviny na náplně: Tvarohová náplň-2 kostky, nebo vaničky tvarohu, 2 žloutky, ½ sáčku vanilkového pudinku, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Jablečná náplň-3-4 jablka oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky, 1 sáček vanilkového cukru se skořicí, 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru, hrst rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1/3 hrníčku mléka na potření koláče před pečením, plátek rozpuštěného másla na potření horkého koláče ihned po upečení.

Postup přípravy

I když je moučník z kynutého těsta a potřebuje svůj čas na vykynutí, přesto je jeho příprava velmi rychlá-díky odměřování surovin ve čtvrtlitrovém hrníčku a pouhému vyválení dvou plátů z těsta na plech.

Postup:
Začneme tím, že necháme vzejít kvásek z droždí, cukru, mléka a mouky, které jsme si odebrali z předepsaných surovin. Pak vypracujeme těsto a necháme přikryté kynout ¾ hodiny.

Po uplynutí této doby vyválíme na pomoučeném vále 1 polovinu těsta, kterou vložíme na vymaštěný větší plech. Tento plát pokryjeme předem vyšlehanou tvarohovou směsí, na ní rozprostřeme plátky jablek a posypeme oběma cukry i rozinkami.

Vyválíme druhý plát, kterým překryjeme naplněný první a 15 minut necháme celé na plechu dokynout.

Nakonec povrch táče potřeme mlékem a pečeme 20 minut při teplotě 180 st. C. Po vytažení z trouby ihned upečený moučník pokropíme rozpuštěným máslem (nebo přetřeme mašlovačkou ) a přikrytý necháme zcela vychladnout.

Přeji dobrou chuť.

Upečený, nakrájený a pocukrovaný táč.

Postup – první rozválený (spodní) plát na vymazaném plechu naplníme tvarohovou i jablečnou směsí.

Detailnější pohled na náplně ještě bez rozinek, které přidáme až na konec.

Přidáme druhý rozválený plát (vrchní), ještě chvíli necháme dokynout, celý povrch potřeme mlékem a upečeme.

A je hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie