Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

0.0
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

Potřebné ingredience

Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).

Postup přípravy

Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka mražení záleží na typu mrazáku a počtu oplatek - čím větší množství, tím déle potřebují mrazit. 6 kousků chce asi 60 minut. 20 kousků potřebuje kolem 120 minut. Je zapotřebí dobu mrazení přizpůsobit individuálním podmínkám. Zamražené zabalené do mikrotenu mají měkké (zvlhlé) oplatky, bez mikrotenového sáčku jsou křupavé.

Šlehačku lze před zmrazení také ochutit vanilkou, čokoládovými kousky (používáme sypanou čokoládu určenou pro použití jako horká čokoláda), jahodami... Jak je libo.

Dobrou chuť.

Ps: DĚKUJI, ŽE NEOPRAVUJETE MOJE GRAMATICKÉ CHYBY, POKUD BYCH SNAD NĚJAKÉ MĚLA - VE ŠKOLE JSEM SI TOHO UŽILA DOST.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kymama 9. 5. 2016, 10:39
Super (Y)zkusím a kde se prosím dají koupit takovéto kulaté zmrzlinové oplatky?
P.A.V.L.A 4. 5. 2016, 18:40
(Y) (Y) (Y)
babička jedlička 4. 5. 2016, 16:38
zmrzlina vypadá báječně. Usmála jsem se nad tím "Ps", někdy tady jde o slovíčkaření ,že..S.J. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie