Dietní perníčky / sušenky z pohankové mouky se stévii
Potřebné ingredience
170g pohankové mouky, 130g konopné mouky, 40g slunečnicové mouky, 2 vrchovaté polévkové lžíce práškové stévie /erytritolu (bílý prášek jako cukr), cca půl lžičky jedlé sody, 3 vejce, 80g tekutějšího medu (používáme akátový)
Postup přípravy
POKUD MÁTE RÁDI KLASICKÉ, SLADKÉ A MÁSLOVÉ CUKROVÍ, TAK TENTO RECEPT ROZHODNĚ NEDOPORUČUJEME KE ZKOUŠENÍ, MOHLI BY JSTE BÝT ZKLAMÁNI!
Recept jsme vytvořili, abychom našli…
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina
Potřebné ingredience
Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).
Postup přípravy
Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…
Jednoduché rakvičky dělané v papírových košíčcích
Potřebné ingredience
3 žloutky (každý cca 15 -17 g), jedno vejce (cca 50 g bez skořápky) a 150 g mletého cukru. ZÁMĚRNĚ NEPÍŠI VANILKOVÝ CUKR - nemáme ho rádi a tudíž nikdy nepoužíváme.
Postup přípravy
Pokud vás už také nebaví dolovat rakvičky z jejich formiček, tak je snadná pomoc - nalijte těsto na rakvičky do papírových košíčků. Výše uvedené ingredience všechny dáte do jedné…
Rychlý a chutný dressing na salát i maso
Potřebné ingredience
2 polévkové lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, 2 vrchovaté kávové lžičky majonézy (popř. tatarky), 2 lžičky hořčice - nejlépe grilovací a dle chuti možno osolit a opepřit
Postup přípravy
V misce smícháme dohromady všechny ingredience ze seznamu a dobře vidličkou prošlehejte. Množství stačí pro jednu až dvě osoby.
Domací zmrzlina bez použití zmrzlinovacího přístroje
Potřebné ingredience
250 ml tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 125 ml 12% smetany, citronová šťáva (cca 1 kávová lžička), cukr podle chuti, podle požadované příchuti buď jahody / maliny / oříšky / čokoláda / vanilkový cukr... - cca 3 polévkové lžíce (pokud přidáte vanilkový cukr uberte z obyčejného cukru!)
Postup přípravy
Skutečně jedinečná a srovnatelná s kvalitními prodávanými. DO MRAZÁKU VLOŽÍME SMALTOVANÝ HRNEC A METLIČKY K RUČNÍMU ŠLEHAČI!!! - cca na 30 minut až 1 hodinu. Dobře vychlazené…