Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

Domací zmrzlina bez použití zmrzlinovacího přístroje

0.0
Domací zmrzlina bez použití zmrzlinovacího přístroje

Potřebné ingredience

250 ml tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 125 ml 12% smetany, citronová šťáva (cca 1 kávová lžička), cukr podle chuti, podle požadované příchuti buď jahody / maliny / oříšky / čokoláda / vanilkový cukr... - cca 3 polévkové lžíce (pokud přidáte vanilkový cukr uberte z obyčejného cukru!)

Postup přípravy

Skutečně jedinečná a srovnatelná s kvalitními prodávanými. DO MRAZÁKU VLOŽÍME SMALTOVANÝ HRNEC A METLIČKY K RUČNÍMU ŠLEHAČI!!! - cca na 30 minut až 1 hodinu. Dobře vychlazené ingredience smícháme lehce vidličkou v namraženém hrnci s výjimkou přísad které tvoří příchuť. Vložíme zpět do mrazáku i s metličkami a co 30 minut nejprve opatrně ručně a poté ručním mixérem vymícháváme a strháváme namraženou hmotu ze stěn kastrólu. Jakmile je hmota částečně zhoustlá přidáme dobře vychlazené příchuťové ingredience a zase dáme zpět do mrazáku a vymícháváme. Celá příprava trvá asi 3 hodiny ale výsledek stojí za to a je srovnatelný s prodávanými zmrzlinami ovšem za poloviční pořizovací cenu. Navíc nevyžaduje koupi žádného zmrzlinovacího přístroje na který by se po delší část roku mohlo prášit. Kromě toho i ty nejlevnější namražovací zmrzlinovače potřebují asi 8 hodin mrazit vnitřní mísu zatímco smaltovaný hrnec máte za cca 30 minut připravený. Foto nemám, zmrzlina se většinou hned sní dříve než ji stačím nafotit. Přejeme dobrou chuť.
PS: CELÝ TRIK PŘÍPRAVY TÉTO SKVĚLÉ ZMRZLINY JE V NAMRAŽENÝCH METLIČKÁCH!!!! ZMRZLINA JE PAK NAČECHRANÁ A HEDVÁBNÁ a nezamrzne vám v jednu tuhou hmotu kterou musíte dolovat sbíječkou ven.

Dodatek k dotazům na čokoládovou příchuť a zdali jde udělat zmrzlina dopředu:
dopředu se zmrzlina udělat dá ale chce pak tak půl hoďky předem vytáhnout, nechat povolit a zase rozmixovat. V takovém případě nenechávám metličky zatuhnout ve hmotě ale dám je do mrazáku zvlášť. Čokoláda je nejlepší přidat tak jak ji dávám do domácího pribináčku tedy na 100 ml šlehačky - 100 g Milka mléčné čokolády. Rozpustím milku v teplé vodě a jakmile je rozpuštěná tak do té teplé tekuté čokolády vmíchám šlehačku rovnou z ledničky. Začne to nejprve tuhnout (v této podobě je to pařížský krém do dortů) a pak to zřídne. Až je to řídká tekutá čokoláda ale chladná díky šlehačce tak ji vmíchám postupně do zmrzliny. Je to nejchutnější.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivkapal 26. 7. 2013, 16:50
Ahoj, můžu se tě prosím tě zeptat na ten recept ohledně domácí zmrzliny? Přemýšlela jsem, že ji udělám dopředu, ale to by asi hodně zatuhla nebo máš s tím nějaké zkušenosti? A ještě prosím tě, když děláš čokoládovou zmrzku, v jakém stavu čokoládu přidáváš a kdy?Díky Iva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie