Švěstkový koláč
Potřebné ingredience
kynuté těsto: 30dkg polohrubé mouky, 6 dkg cukru, 6 dkg rozpuštěnéo másla, 1 žloutek, 1/8 l mléka,sáček instantního droždí (na půl kila mouky) drobenka: hrubá mouka,krystalový cukr,vychlazené máslo,skořice - drobenku dělám od oka,přibližně stejné množství mouky,cukru a másla,přidám trochu skořice a prsty spracuji v drobenku
Postup přípravy
Vykynuté těsto "rozplácám" na máslem vymazaný plech,pokladu ovocem (já použila domácí švestky zavařené ve vlastní šťávě),posypu drobenkou a peču při 150°C do zezlátnutí okrajů,ještě horký koláč ozdobím zakysanou smetanou a pocukruji moučkovým cukrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé